Intel betaler erstatning

En påstått jukse-kampanje for en Pentium 4-prosessor i 2000 gjør nå at Intel må åpne lommeboken.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Intel havnet i trøbbel for sin markedsføring rett etter millenniumskiftet har bedriften nå kommet frem til et forlik. Beslutningen innebærer at amerikanske kunder som har kjøpt (eller som kan påstå å ha kjøpt) en Pentium 4-prosessor mellom år 2000 og 2002 kan erstattes med 15 dollar, noe som tilsvarer cirka 106 norske kroner.

I en reklamekampanje mellom år 2000 og 2002 skal Intel og HP ha tatt i bruk fabrikkerte eller forvrengte benchmark-resultater i sammenlikning mot AMD:s konkurrerende prosessor Athlon Thunderbird. Dette falt ikke i god jord hos konsumentene, og har nå ført til et forlik der Inter tilbyr erstatning til berørte kunder.

Dette medfører at amerikanske kunder som har kjøpt, eller påstår å ha kjøpt (kvittering er ikke nødvendig) en data med Intel Pentium 4-prosessor mellom 20. november 2000 og 30. juni 2002 nå kan kreve en erstatning på 1 dollar per år siden kampanjen startet, skriver idg.se.

Det finnes riktignok et unntak for de amerikanske kundene. Du kan ikke bo i delstaten Illinois, eller ha kjøpt en prosessor med høyere frekvens en to gigahertz.

Kundene som ikke tar ut sin ekstra slant fra Intel beholder også sin rett til å anmelde Intel eller HP for kampanjen. Både Intel og HP holder på at resultatene var riktige og benekter alle anklagelser om juks.