Ive-Leica du ikke har råd til

Apples Jonathan Ive og Marc Newson med unik Leica M.

Publisert Sist oppdatert

Lurer du på hva Sir Jonathan Ive gjør på fritiden? Jo, han designer en spesial-versjon av et Leica-kamera for en god sak.

Sammen med sin australske designer-kollega Marc Newson har Sir Jonathan sørget for at dette Leica M-kameraet oppstått i ikke flere enn to eksemplarer.

Og disse skal auksjoneres bort den 23. november, med inntektene til en god sak.

561 modeller og 1000 prototyper var det som skulle til før de to ble fornøyd.

Prosjektet er del av en større auksjon for Product (RED), et veldedig formål Apple selv støtter med røde spesial-versjoner av iPods og liknende. Frontmannen for dette design-orienterte tiltaket er Bono, kjent fra U2, og ellers også en tidligere venn av avdøde Steve Jobs.

Kameraet er ikke like rødt som de andre produktene denne serien er kjent for, men du får den ikoniske røde Leica-prikken. Resten av kamerahuset er i laser-maskinert aluminium - som om det var et Apple-produkt.

Front

I bunnen ligger et typisk Leica M rammesøker-kamera, men det har - i tillegg til alu-looken - fått et spesial-objektiv i form av en asfærisk f/2.0 50mm Leica APO-Summicron M.

Siden kameraene skal auksjoneres bort er, ikke prisen kjent, men vi kan trygt antyde prisklasse: Høy.

I standard-utførelse koster bare selve huset over 50.000 kroner, og siden vi her snakker om et samlerobjekt, kan vi nok gange dette opp mange ganger. Ti ganger?

Via Sothebys