KONFERANSE: Kode24 arrangerer utviklerkonferanse for annen gang i år. (Foto: Istock)
KONFERANSE: Kode24 arrangerer utviklerkonferanse for annen gang i år. (Foto: Istock)

Utviklerkonferansen Kode24-dagen en gang til i år

Kode24 vil ta opp kampen med Javazone og NDC om å være beste utviklerevent i Norge.

Publisert

Kode24 og medarrangør Aller X mener norske konferanser er for store, og arrangerer derfor Kode24-dagen en gang til i år.

– Norske utviklere er velsigna med en hel haug konferanser, og jeg elsker dem alle. Men ingen av dem klarer å samle alle slags utviklere gjennom én løype, på én dag, med ett felles mål, sier redaktør Ole Petter Baugerød Stokke i kode24.

– Enten er de så digre at man skal ha flaks for å møte noen kjente, eller så er de så sære at du bare møter dem som kun jobber med ett spesifikt fagområde. Det blir for stort, eller for smått. Kode24-dagen er noe helt annet, legger han til.

Utsolgt

Kode24, nettavisa for norske utviklere og en del av Aller X, arrangerte sin første utgave av kode24-dagen i februar i år. Billettene ble revet bort, og til slutt var det utsolgt og venteliste for middagen på kvelden.

På forrige konferanse fikk deltakerne blant annet høre hvordan Vipps, Finn.no, NAV og NRK lager tjenestene sine, og hva som skjer når du putter en flaske inn i en Tomra-automat.

– Vi lova å lage Norges koseligste utviklerkonferanse, og det synes jeg søren meg vi fikk til, sier utvikler og medgrunnlegger Jørgen Jacobsen i kode24.

Ambisiøst?

Denne gangen samler nettavisa leserne sine på Scandic Fornebu, for kodepreik, latter og sosialisering med sjøutsikt, skriver Kode24 i en pressemelding.

– Det virker kanskje vel ambisiøst å arrangere to konferanser på ett år. Men tilbakemeldingene etter den første kode24-dagen var nesten sjokkerende positiv: 90 prosent av deltakerne ville anbefalt en kollega å komme på neste kode24-dagen. Så vi måtte få på plass en til; både for de som elsket den forrige, og de som ikke fikk sikret seg en billett da, sier prosjektleder for kode24-dagen Iris Hemgren.

– Det er helt åpenbart at bransjen har savna en slik konferanse. Partnerne står i kø, og min største bekymring nå er hvor mange utstillere vi får plass til. Et skikkelig luksusproblem, sier vekstsjef Henrik Hansen i Aller X.