PYTHON: Pave Frantz velsigner Python for katolske barn. Foto: Ashwin Vaswani/Unsplash

Paven vil at flere skal lære å programmere

Det nye prosjektet Code with Pope ønsker å få barn i hovedsakelig katolske land til å lære Python.

Pave Frans i Den katolske kirke oppfordrer nå barn til å lære å kode gjennom det nye prosjektet Code with Pope. Prosjektets nettside sier at «Programmering er en av de grunnleggende ferdighetene i det 21. århundre i stil med lesing, skriving og aritmetikk».

Code with Pope er rettet mot barn mellom 11 og 15 år i Europa, Afrika og Latin-Amerika og lar dem lære Python. Tanken er at etter 60 timer dedikert læring via Code with Pope, vil en bruker kunne mestre det grunnleggende i programmeringsspråket.

Selve kurset er designet av Codeforia og bak prosjektet står den polske gründeren Mirone Mironiuk, som grunnla AI-selskapet Cosmos AI.

BBC skriver at håpet ifølge Mironiuk er at prosjektet skal kunne bidra til å skape mer balanse i de store utdanningsforskjellene som eksisterer i verden i dag når det gjelder programmering. Håpet er at pavens deltakelse vil øke interessen for prosjektet, spesielt i katolske land.

– Vi tror at pavens engasjement vil bidra til å overbevise dem om å ta seg tid til å bruke denne muligheten til å lære å programmere gratis, sier Mirone Mironiuk til BBC.