– Ekstremt alvorlig og uholdbart!

OPPDATERT: 21 bekymringsmeldinger til barnevernet i Bergen kommune kan ikke gjøres rede for etter en systemsvikt i Visma-løsningen Familia. Feilen har eksistert siden 2020. Flere kommuner bruker systemet, og så mange som 244 kommuner kan være rammet.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kunne Bergen kommune melde om en alvorlig systemfeil i barnevernsystemet.

I en pressemelding fra Bergen kommune kommer det frem at feilen har eksistert siden september 2020.

– Vi har avdekket en alvorlig systemsvikt, som rammer Bergen, men kan også ramme andre kommuner i Norge, sier ordfører Rune Bakervik i Bergen kommune.

Feilen gjelder overføring av bekyrmingsmeldinger til barnevernet mellom nasjonal portal for barnevernsmeldinger og Visma-systemet Familia.

21 bekymringsmeldinger har blitt slettet uten feilmeldinger eller at de har blitt mottatt av barnevernet i Bergen.

Systemet har gitt mottaker, og det nasjonale systemet, beskjed om at meldingene har blitt mottatt. Dermed har meldingene blitt automatisk slettet etter 14 dager.

Bergen kommune jobber nå intensivt med å få oversikt.

– Ekstremt alvorlig

Det er totalt 21 bekymringsmeldinger som har blitt slettet uten at Bergen kommune vet noe om innhold og konsekvens.

– Dette er ekstremt alvrolig og vi tar situasjonen på ytterste alvor. Feilen ligger hos Visma, og kan ikke isoleres til Bergen kommune. Vi er også opplyst om at flere kommuner er rammet, sier ordføreren.

"Svar inn" er også rammet av den samme feilen.

– Det er en fullstendig uholdbar situasjon!, sier Bakervik, som også forteller at kommunene har forlangt svar fra Visma.

Systemet, som er utviklet av Visma, blir brukt i 244 ulike kommuner.