KOMPENSERER: 
KOMPENSERER: 

Intel blør PC, feiter seg på småting og datarom

Salgsfall av PC-er rammer hardt, men servere går bra. I sum bedre enn analytikerne fryktet.

Publisert Sist oppdatert

Et fall på opp til 12 prosent i PC-salget i følge IDC førte til 14 prosent fall i omsetningen «Client Computing Group», som selger prosessorene til PC-er og smarttelefoner. Salget endte på 61 milliarder kroner (7,5 milliarder USD).

Det tyder både på marginpress og at salget var sterkest i midt- og lavendespekteret.

Skyen vokser

Datasenter-forretningene er på den andre siden hyggelig lesning. Den steg 9,7 prosent til 31,8 milliarder kroner (3,85 milliarder dollar). Flere datasenter som støtter skytjenester og tung dataanalyse driver server-forretningen. Det er ikke nok til å kompensere for fallet i PC-markedet.

Tingenes Internett vokste i andre kvartal til 4,5 milliarder kroner (559 millioner USD).

–Vi regner med fortsatt vekst i datasentervirksomheten, tingenes internett og flashminnebrikker. Dette vil nulle ut effekten av fallet i PC-virksomheten, sa finansdirektør Stacy Smith i en samtale med Reuters.

Totalt ble omsetningen 107,5 milliarder kroner (13,2 milliarder USD), ned 5 prosent målt mot samme kvartal i fjor. Resultatet var ned 3 prosent til 22 milliarder kroner (2,7 milliarder USD).

Moderate forventninger til Windows 10

 Aksjene til Intel steg over ni prosent på meldingen. Både omsetning og resultat var bedre enn forventningene.

Konsernsjef Brian Krzanich forventer mer aktivitet i PC-markedet i andre halvår i år. Forventningene til den helt store effekten av Windows 10 lanseringen er med andre ord forbeholdent i Intel også.