TYPE C: Samsung T3 gir ekstern lagring i lommeformat for alle typer enheter med USB-C-kontakt.
TYPE C: Samsung T3 gir ekstern lagring i lommeformat for alle typer enheter med USB-C-kontakt.

Ekstern lagring med USB-C

Samsungs nyeste SSD er ikke bare er for pc-er, men også nettbrett og mobiler ved å benytte den nyeste usb-kontakten.

Publisert Sist oppdatert

Den nye eksterne disken Samsung T3 vil fungere raskere og med mye mer kapasitet enn minnepinner for USB Type C, som ikke er fullverdige disker på samme måte som SSD. T3 skal være tilgjengelig i størrelser opp til 2 terabyte, og leveranser begynner i februar 2016. Da vil det nok gå noe mer tid før den er i norske butikker.

Disken vil være kompatibel med Windows, MacOS og Android 4.4 og høyere. Den veier 55 gram og er i lommeformat, noe som er et poeng om den skal brukes med en mobil i den andre lommen.T3 er basert på Samsungs nyeste V-NAND-teknologi, hvor tettpakkede lagringsbrikker ligger lagvis oppå hverandre og danner en tredimensjonal minne-stabel.

USB-C er ikke kompatibel med eldre usb-kontakter, men det går an å benytte et adapter. Stadig flere nettbrett, mobiler og etter hvert pc-er kommer med porter for USB-C. Samsung T3 er basert på USB 3.1-protokollen, som kan overføre data i opptil 10 gigabit per sekund. Ifølge Samsung kan T3 yte sekvensiell lesing og skriving med hastigheter opptil 450 megabyte per sekund.