Miniatyrbilde for alle åpne faner i Opera

BRUKERTIPS: Dette trikset viser hvordan du kan se miniatyrbilder av samtlige åpne faner når du bruker Opera 11 i kombinasjon med Windows 7.

Publisert Sist oppdatert

Du har kanskje lagt merke til at det genereres miniatyrbilde av kun en fane i Opera når du holder markøren over programikonet fra oppgavelinjen.

LES OGSÅ:

Fjernstyr pc-er med gratisprogram

Forhåndsvisning av innholdet i et programvindu er en fiffig funksjon i Windows 7. Takket være denne funksjonen kan man se et lite miniatyrbilde når man holder markøren over programikonet fra oppgavelinjen. Hensikten med denne funksjonen er å gi brukeren en rask oversikt over hva som foregår i programvinduet mens det kjører.

Enkelte Opera-brukere har latt seg irritere over at Opera 11 kun viser ett miniatyrbilde. Har man flere faner oppe, vil man ikke kunne se et miniatyrbilde for hver enkelt fane. Akkurat hvordan dette er implementert i praksis varierer faktisk fra program til program. Enkelte programmer som Windows Utforsker viser et lite miniatyrbilde av samtlige åpne faner, mens andre programmer, som for eksempel Opera, bare viser ett.

LES OGSÅ:

Slik må du sikre Facebook

Ønsker du å se innholdet for hver eneste fane, kan du gjøre følgende: Start Opera 11 og trykk på Meny-knappen øverst til venstre i programvinduet for å hente frem nedtrekksmenyen som skjuler flere innstillinger. Før markøren over valget som heter Innstillinger og trykk på Innstillinger fra menyen som blir synlig. Du kan alternativt trykke på Ctrl + F12.

LES OGSÅ:

Hva er status for Windows 8?

Et nytt vindu skal nå sprette opp. Fra det nye vinduet som spretter opp, trykk på fanen som heter Avansert. Trykk på Faner i kolonnen til venstre etterfulgt av et trykk på knappen som heter Flere innstillinger for faner... Nok en gang vil et nytt vindu sprette opp. Merk av for valget som heter Bruk miniatyrbilder på oppgavelinjen i Windows 7 (se skjermbilde) og trykk på OK for at endringene skal trå i kraft.

Gå ut av alle menyer nå og start nettleseren på nytt. Dette er nødvendig for at endringene skal begynne å virke.