LYS: Razers nye musematte gir deg muligheten til å koble enda flere LED-lys til pc-en din. Party!
LYS: Razers nye musematte gir deg muligheten til å koble enda flere LED-lys til pc-en din. Party!

Musematta du neppe trenger

Razer slipper lysende musematte som trenger både usb-tilkolbing og nettilgang.

Vi har et litt ambivalent forhold til Razer. De som har lest testene våre av Razer-produkter har kanskje fått med seg det. Noen produkter er veldig bra, andre er relativt middelmådige. Uansett hvilken kategori et gitt produkt havner i, har de en ting felles. De er dyre.

Det ser ikke ut til å stoppe kundene, som gjerne ser mer på logoen og det at det er Razer, enn å vurdere kvaliteten. Igjen, den kan være alt fra knallbra, til relativt laber.

Ofte har vi også ment at en del Razer-produkter er litt i overkant "gimmicky", altså at det er mer fokus på at det skal se tøft ut og lyse i 16 millioner forskjellige farger, enn å gi deg best mulig funksjonalitet for pengene.

Og er det et produkt som virkelig passer inn i den beskrivelsen må det vel være produktet vi nettopp mottok en pressemelding om.

Må ha? Neppe

Razer har nemlig utviklet produktet ingen visste at de ville ha, men som sikkert mange kommer til å kaste seg over. Her i huset står vi nok over, med mindre det skulle ramle inn til test og vi "må" se på det.

I juni vil Razer nemlig slippe en ny musematte. For all del, gode musematter er gull verdt når en spiller med en skikkelig mus. Den nye Razer Firefly-musematten er imidlertid ikke en vanlig musematte.

Har du en ledig usb-port?

Razer Firefly er nemlig noe så sært som en musematte en må koble til pc-en med en usb-kabel. I alle fall om en vil ha den "viktige" funksjonaliteten den byr på. Vi snakker så klart om LED, massevis av LED. Lys til alle, overalt. I alle regnbuens farger, og sikkert noen til.

Ifølge pressemeldingen skal Razer Firefly komplementere Razer Chroma-serie. Vi har tidligere testet tastatur, mus og hodesett i Razers Chroma-serie, og var relativt godt fornøyd med det vi fikk servert - men følte kanskje at vi ikke hadde veldig bruk for alle lysene.

Lys, lys og flere lys

Er du en av de som allerede har hele Chroma-serien, og spiller som om du skulle sitte midt i et disko på 80-tallet, kan du sikkert ha det mye moro med Razer Firefly også. Gitt at du er villig til å betale rundt 600 kroner for en musematte som må kobles til en usb-port.

Her er spesifikasjonene for Razers nye musematte. Og for første gang, i alle fall som vi kan huske, trenger du både en ledig usb-port og internettilkobling for å bruke musematta di.

Product Features: 

Micro-textured finish for balanced gameplayOptimized surface coating for highly responsive trackingChroma customizable lightingNon-slip rubber baseRazer Synapse enabled (for Chroma customizable lighting)Gold-plated, USB connector (to power the Chroma customizable lighting)Seven-foot, lightweight, braided fiber cableApproximate size: 355 mm / 13.98-in. (Length) x 255 mm / 10.04-in. (Width) x 4 mm / 0.16-in. (Height)

Approximate weight: 380 g / 0.84 lbs

System Requirements:

PC or Mac with a free USB portWindows® 8 / Windows® 7 / Windows Vista® / Windows® XP (32-bit) / Mac OS X (v10.8-10.10)Internet connection100MB of hard disk spaceRazer Synapse registration (requiring a valid e-mail), software download, license acceptance, and internet connection needed to activate full features of product and for software updates. After activation, full features are available in optional offline mode.