Alle mister jobben i Telenor Cinclus

Telenor har tapt 1,1 milliarder på automatisk strømavlesing.

Publisert Sist oppdatert

Telenor Cinclus skulle kapre markedet for automatisk strømavlesing i Norden, men det gikk ikke veien.

Nå legges prosjektet i søplekassen og alle 60 ansatte i målerselskapet Telenor Cinclus mister jobben. Regningen for strømforsøket er på 1,7 milliarder, skriver Dagens Næringsliv.

Cinclus fikk inn to milliardkontrakter i 2006. Svenske myndigheter varslet krav om at husstander i landet skulle ha automatisk måleravlesning innen tre år, og et par strømselskaper hadde skrevet kontrakt med selskapet.

Men mye gikk feil. Ifølge administrerende direktør Morten Tengs i Cinclus, som legger til at han ikke jobbet i selskapet på tidspunktet, feilvurderte man fullstendig kostnader, tid og risiko.

Telenor-topp Jon Fredrik Baksaas har innrømmet at prosjektet ble delvis mislykket. Nå er avtalene i ferd med å avvikles.

Skagerak Energi eide 34 prosent av aksjene i fellesselskapet, men overlot aksjene til Telenor i januar. Deres samlede tap er på 572 millioner kroner, ifølge kommunikasjonsdirektør Thorleif Leifsen.

Ifølge informasjonssjef Scott Engebretsen har Telenor tapt 1,1 milliarder.

Begge de to understreker overfor DN at prosjektet ble startet på et tidspunkt der de fleste trodde at en lang rekke land snart ville innføre påbud om automatisk måleravlesning slik som i Sverige.