AVLYSER IGJEN: Det ble ikke noe datatreff i Vikingskipet på Hamar i 2020. Nå er også årets The Gathering avlyst. (Foto: Eirik Solheim/Flickr (CC BY-SA 2.0))
AVLYSER IGJEN: Det ble ikke noe datatreff i Vikingskipet på Hamar i 2020. Nå er også årets The Gathering avlyst. (Foto: Eirik Solheim/Flickr (CC BY-SA 2.0))

Rekord på The Gathering

Nær 7.000 deltakere var påmeldt påskens datafest i Vikingskipet.

Publisert Sist oppdatert

Påsken er over, og hverdagen har kommet tilbake. Det gjelder også i høyeste grad i Vikingskipet på Hamar, der den årvisse alternative påskeferien for datainteressert ungdom, The Gathering, gikk av stabelen for 25. gang i år.

Ny rekord

Like før The Gathering åpnet dørene for årets deltakere, kunne arrangørene i Kandu, Kreativ norsk dataungdom, melde at årets arrangement ville sette ny rekord i antall deltakere. Flere hundre nye plasser var lagt til i salen, og arrangørene ventet at nær 7.000 deltakere ville finne veien innenfor dørene innen påsken var omme.

— Vi har utvidet kapasiteten i Vikingskipet med flere hundre sitteplasser. Totalt forventer vi nærmere 7.000 mennesker innom landets desidert største påskehytte, sa kommunikasjonsansvarlig i The Gathering, Simon Eriksen Valvik i en pressemelding.

20 kilometer nettverk

Med så mange deltakere samlet i hallen, er det nødvendig med en stor logistikk operasjon i kulissene. Arrangørene opplyser at de legger over 20 kilometer med nettverkskabel for å koble opp de forventete 10.000 enhetene som deltakerne tar med seg. I tillegg satte de opp et trådløst nettverk med høy kapasitet, både med tanke på antall tilkoblete enheter, og forventet ytelse til hver enhet.

Det kreves også logistikk for å tilfredsstille litt mer grunnleggende menneskelige behov når så mange er samlet på ett sted. Arrangørene opplyser at Hedmark fylkeskommune har bevilget øremerkete midler til frukt for deltakerne, noe de anser som et folkehelsetiltak.

— Fjorårets frukttilbud var svært populært. Over ett tonn gikk med og suksessen gjentas derfor i år. Den obligatoriske påskeappelsinen er med andre ord sikret, flirer Valvik.

Gjennom påskeuken går det for øvrig med 80 liter såpe, 900 ruller toalettpapir, 3.150 ruller tørkepapir, 14.400 søppelsekker, 2.800 paller og 1.400 bordplater og hele 27 kilometer med strømkabler legges for å sikre strømbehovet, kan vi lese i pressemeldingen.