Norges mest innovative bedrift i 2014

Evry belønnes for å tilby avansert teknologi og tjenester til sine kunder.

Publisert Sist oppdatert

Det er Innovation Forum Norway som sammen med innovasjonsnettstedet 3in.no og utrednings- og faktabyrået Ny analyse har gjennomført kåringen av Norges mest innovative virksomheter.

Øverst på listen troner Evry og Finn som ble kåret til Norges mest innovative virksomheter i privat sektor, mens Lyse og NTNU stakk av med prisene for offentlige virksomheter.

- Dette er folkets favoriter, og utvilsomt verdige vinnere, sier styreleder Anders H. Lier i Innovation Forum Norway i en pressemelding.

Evrys innovasjonssjef Louise Helliksen er fornøyd med prisen.

- Dette er en flott annerkjennelse av arbeidet vi har gjort. Evry har en enorm innovasjonskraft gjennom vår store bredde av tjenester og løsninger. Våre kunder har mange av de samme utfordringene innen mobilitet og digitalisering, der vi skiller oss ut gjennom den beste kompetanse og totalløsningene, sier Helliksen i pressemeldingen.

Daglig leder og sjeføkonom Terje Strøm i utrednings- og faktabyrået Ny Analyse har hatt ansvaret for at avstemmingen har gått riktig for seg.

- Det har vært kjempespennende å følge avstemningen fra uke til uke, og vi har fått fire verdige vinnere, sier Strøm.

Han mener det er svært viktig å sette pris på innovative aktører slik Innovation Forum Norway gjør med denne kåringen.

Innovation Forum Norway mener de fire vinnerne på hver sin måte kan vise til ypperlige prestasjoner de siste årene, og at Evry utpeker seg ved at de den siste tiden har tatt solide grep for å bli ledende på å tilby avansert teknologi og tjenester til sine kunder, står det i pressemeldingen.

Prisen for Norges mest innovative virksomheter 2014 ble delt ut under under Changemaker-konferansen på Oslo Rådhus tirsdag kveld. Totalt deltok over 30 private og 20 offentlige virksomheter i avstemmingen.

Ti på topp

Her er listen over de som ikke nådde helt opp denne gangen:

Topp ti privat sektor

 1. Evry
 2. Finn.no
 3. Nofas
 4. Norwegian
 5. Bekk
 6. Induct Software
 7. Opera Software
 8. Visma Consulting
 9. DNB
 10. Telenor

Topp ti offentlig sektor

 1. NTNU
 2. Lyse energi
 3. Difi
 4. Norsk Tipping
 5. Innovasjon Norge
 6. Statkraft
 7. Simula Research Laboratory
 8. Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
 9. Helse Sør-Øst
 10. NSB