DESIGN: Ifølge PLM Systems er deres oppkjøp av CAE Systems blant annet en følge av kontinuerlig utvikling i CAD-bransjen. (Foto: Istock/Volodymyr Kalyniuk)
DESIGN: Ifølge PLM Systems er deres oppkjøp av CAE Systems blant annet en følge av kontinuerlig utvikling i CAD-bransjen. (Foto: Istock/Volodymyr Kalyniuk)

Konsolidering i CAD-bransjen

PLM Group styrker virksomheten med oppkjøpet av CAE Consult Scandinavia AS.

PLM Group kjøper opp den norske Solidworks-forhandleren CAE Consult Scandinavia slik at tilbudet til det norske CAD-markedet kan utvides ytterligere, den tekniske bredden forsterkes og kapasiteten kan økes. Begge selskapene leverer kompetanse innen dataassistert konstruksjon og forhandler programvaren Solidworks fra Dassault Systèmes.

Dette oppkjøpet er en naturlig utvikling for å styrke tilbudet til det norske markedet. Sammenslåingen av kunnskap og virksomhetsområder betyr at kunder fra både PLM Group og CAE Consult Scandinavia kan dra nytte av en bredere teknisk kunnskap og økt kapasitet på support. På denne måten vil det være mulig å skape en bedrift som fullt og helt er dedikert til å levere skreddersydde tjenester til et voksende marked, og sørge for at enda flere kunder kan skape innovasjon, heter det i en pressemelding.

Kontinuerlig utvikling

Lars Green, General Manager i PLM Group mener oppkjøpet vil sørge for at tilbudet til norske CAD-brukere blir enda bedre. Det sikrer også at de på veien videre har en stødig partner i et dynamisk marked. Han sier:

– CAD- og PLM-bransjen utvikler seg kontinuerlig, og denne sammenslåingen vil sørge for nye muligheter for begge virksomhetene. Vi tror at ved å kombinere vår ekspertise og ressurser, kan vi bli helt dedikert til å tjene vår utvidede kundekrets, og hjelpe dem oppnå sine innovasjonsmål.

Lars Kvendbø, administrerende direktør og grunnlegger av CAE Consult Scandinavia, vil fortsette sammen med de nye eierne frem til slutten av 2023 for å sikre en myk overgang. Han har følgende å si om oppkjøpet:

– Vi overlater selskapet og våre kunder til en kvalifisert, pålitelig og stabil eier. Slik som markedet utvikler seg, er det viktig med større aktører og derfor ser CAE Consult Scandinavia en fordel med å gå inn i PLM-Group.

Økt kapasitet

Dette oppkjøpet betyr at prosessene og systemene til PLM Group og CAE Consult Scandinavia vil slås sammen. Det vil ikke føre til merkbare endringer for kundene. Ifølge Gunnar Olsen, nåværende teknologidirektør i CAE Consult Scandinavia, vil kapasiteten på support og for kurs dra nytte av denne utvidelsen:

– Ved å slå sammen våre organisasjoner i Norge, vil CAE Consult Scandinavia og PLM Group bli en solid og trygg partner for alle våre kunder. Kapasitetsøkningen sikrer levering av svært god kundesupport og koordinering av vår kursvirksomhet.

– Vi drar også nytte av å ha en stor organisasjon i ryggen for å kunne hjelpe til å utvikle gode tekniske løsninger for alle våre kunder. Vi ser frem til å bli en del av et større miljø og samtidig vil vi passe på at vi beholder vår særegenhet og tette relasjon til våre kunder.