EKSPANDERER: Med oppkjøpet har Sopra Steria styrket seg i Skandinavia, sier Kjell Rusti. (Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria)
EKSPANDERER: Med oppkjøpet har Sopra Steria styrket seg i Skandinavia, sier Kjell Rusti. (Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria)

Sopra Steria kjøper svensk konsulentselskap

Det svenske selskapet Kentor har 330 ansatte og omsatte for 329 millioner svenske kroner i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Kentor er til nå blitt eid av Telecomputing, og har virksomheter i Stockholm, Gøteborg og St. Petersburg. Oppkjøpet styrker Sopra Sterias stilling betydelig i Sverige og Skandinavia, ifølge pressemelding. Med oppkjøpet øker de antallet ansatte i Sverige fra 45 til totalt 375.

Jevn vekst

Kentor tilbyr tjenester innen digital transformasjon, systemintegrasjon, systemutvikling og IT-rådgivning. Selskapet ble stiftet i 1983 og har hatt en gjennomsnittlig organisk vekst på over 10 prosent per år de siste to årene, samt et tilfredsstillende driftsresultat, ifølge Sopra Steria. Kentor hadde en omsetning på 329 millioner svenske kroner i 2016.

Administrerende direktør Kjell Rusti i Sopra Steria Skandinavia er fornøyd med kjøpet:

– Dette oppkjøpet vil vesentlig styrke Sopra Sterias posisjon i Sverige og øke fremtidig vekst i hele regionen for oss. Som et av Norges ledende konsulentselskap har det vært en naturlig vekstambisjon å styrke oss i Skandinavias største IT-marked. Vi har nå funnet den rette partneren, sier han.

Transaksjonen er avhengig av nødvendige offentlige godkjenninger.