VOKSER KRAFTIG: Kenneth Titlestad og Heidi Ravndal i Sopra Steria Stavanger kan nå glede seg over at kollega nummer 100 er på plass. (Foto: Sopra Steria/Kjetil Ravnås)
VOKSER KRAFTIG: Kenneth Titlestad og Heidi Ravndal i Sopra Steria Stavanger kan nå glede seg over at kollega nummer 100 er på plass. (Foto: Sopra Steria/Kjetil Ravnås)

Fire til 100 på to år

Sopra Sterias konsulentavdeling i Stavanger har sett en fenomenal vekst i en tid mange strever med å finne kandidater. Nylig kom ansatt nummer 100 ombord.

Publisert Sist oppdatert

Sopra Steria etablerte sitt Stavanger-kontor i bakkant av oljeprisfallet, seinhøsten 2016. Deres kunde oljeselskapet Det Norske, som da holdt til i Trondheim, kjøpte opp stavangerdelen av Marathon Oil, og som en følge av dette sendte Sopra Steria fire ansatte til Stavanger for å bistå med supportoppgaver.

I dag står Stavanger-kontoret til den franske konsulentkjempen spesielt sterkt i olje- og gassbransjen, men har også oppdrag innen helsevesenet, finans og offentlig sektor. Nylig startet ansatt nummer 100 i Stavanger, og selskapet opplyser at de har stor pågang fra folk som ønsker å jobbe der.

Organisk vekst

Ved utgangen av 2017 hadde Stavanger-avdelingen vokst fra fire til 25 medarbeidere. Rundt juletider i fjor satt det 72 personer i Sopra Sterias nye og moderne lokaler i Jåttåvågen, og hittil i år har konsulentselskapet rekruttert 28 nye medarbeidere.

– Veksten er organisk og vi bygger sten for sten. Helt fra starten har målet vært å tilby den samme bredden av tjenester i Stavanger som fra hovedkontoret i Oslo. Derfor bygger vi parallelt opp områdene applikasjoner, digitale plattformtjenester og forretningsrådgivning. For tiden rekrutterer vi folk med kompetanse innen rådgivning, infrastruktur, tjenesteintegrasjon, applikasjonsutvikling, skyteknologi og sikkerhet, for å nevne noen områder, sier Heidi Ravndal, direktør for digitale plattformtjenester i Sopra Steria Stavanger i en pressemelding.

– Vi skal ha det «løye» på jobb! Det er medarbeiderne våre som skaper verdiene, og derfor er det viktig å gi dem en utviklende og spennende arbeidshverdag, legger Ravndal til