SVINDEL: Det er mange transaksjoner på NFT-markedsplasser som er svindel. (Foto: Unsplash)

NFT-markedsplass stanser svindel-transaksjoner

Markedsplassen Cent stanser nesten alle transaksjoner på grunn av svindel.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske NFT-markedsplassen Cent er kjent for blant annet å selge Twitter-direktør Jack Dorseys første tweet som NFT for over en million dollar. Nå stanser Cent de fleste transaksjoner på grunn av salg av forfalskede digitale eiendeler.

Nye dukker opp

Administrerende direktør i Cent, Cameron Hejazi, sier til Pcgamer at svindelen fortsatte å skje selv om de bannlyste kontoene det gjaldt. For hver gang de fikk ned en konto, dukket nye kontoer opp.

Det er snakk om brukere som selger NFTer basert på bilder de ikke eier rettighetene til, eller kopier av andre NFTer sine bilder. Dette er en varslet konsekvens av NFTer, der blant annet bruk av NFT som profilbilde fører til at andre kan høyreklikke og lagre din NFT.

Cent har 150 000 brukere, men det samme problemet skjer også hos større NFT-markedsplasser slik som OpenSea (verdens største NFT-markedsplass). De satt i gang en begrensning på NFT mining, altså å få tak i en NFT, fordi de så at det NFT-ene som ble skapt i hovedsak var svindel. Etter klager fra brukere har de tatt vekk grensen, men problemet gjenstår.