GJØR SEG KLARE: Nye løsninger viser at it-sikkerhetsbransjen gjør seg klare for angrep fra kunstig intelligens. (Foto: Istock)

Nye sikkerhetsprodukter stappes fulle av ML og AI

Palo Alto Networks nye løsninger benytter 4.400 maskinlæringsalgoritmer.

Publisert Sist oppdatert

En sentral arena for dagens kappløp mellom hackere og sikkerhetsbransje er evnen til å bruke kunstig intelligens. Under sikkerhetsdagen nylig uttrykte NSM bekymring for utviklingen – innenfor AI i dag, og kvantemaskiner i morgen.

Ett eksempel er it-sikkerhetsselskapet Palo Alto Networks, som har spesialisert seg på nettverkssikkerhet på tvers av forskjellig typer infrastruktur, og kombinasjoner av fysiske og virtuelle nettverk.

Med sin nye generasjon forsvarsverk, Strata Cloud Manager med tilhørende brannmurer, viser Palo Alto Networks hvordan bransjen tar bekymringene om teknologikappløpet innenfor sikkerhet på alvor. I den nye generasjonen løsninger benyttes 4.400 maskinlæringsmodeller for å avdekke nulldagssårbarheter tidlig og sikre kontinuerlig drift.

I en pressemelding fra selskapet, peker de på at kunstig intelligens benyttes i flere lag. Både analysere sanntidsdata opp mot retningslinjer, bistå med overvåking, og for å forutse nettverkets tilstand fram i tid.

Med vondt skal vondt fordrives, og med kunstig intelligens skal åpenbart kunstig intelligente angrep stanses.