MODULÆR: LG G5 kommer med enkelt utskiftbart batteri og plass til komponenter. (Pressefoto)

LG lanserer modulbasert mobil

Telefonen har avtagbart batteri og plass til tilleggskomponenter.

LG har lansert sin nye smartmobil, G5. I tillegg til nytt design kommer den nye modellen med avtagbart batteri og modulbasert design. Med tilleggskomponenter kan telefonen bli et kompaktkamera, musikkspiller og mer.

G5 kan også skryte på seg vidvinkellinse på 135-grader og muligheten for å velge "always-on" skjerm uten å raskt tappe batteriet. Den 5,3" store skjermen er dessuten en svak bue med jevn metalloverflate.

To kameraer

På baksiden av G5 sitter det hele to kameraer. Ett med den vanlige 78-graders linsen, og det andre med tidligere nevnte vidvinkellinse. Nå skal det være bli enklere å ta bilder av høye bygninger, landskap og større grupper uten å være nødt til å gå lenger vekk fra motivet, heter det i en pressemelding.

Produsenten har også lagt til en rekke effekter og funksjoner. For eksempel "Pop-out Picture" som kombinerer bilder som er tatt med vanlig og vidvinkellinse for å skape en bilde-i-bilde effekt. 

En annen funksjon er "Auto Shot" som tar bilde når det gjenkjenner et ansikt. 

Moduler og tillegg

LG G5 har en voksende portefølje av moduler og tillegg, som selskapet kaller LG Friends. Et tillegg LG Cam 360 er et 360-graders kamera med to vidvinkellinser som kan kobles til mobilen. Det kan blant annet ta opp 2K-video og lyd via tre mikrofoner. Innhold kan lastes opp til Google Street View og Youtube.

Kameraets følgesvenn er kanskje LG 360 VR, en VR-brille som kan kobles til LG G5 via en egen kabel. Denne er kompatibel med opptakt som er utført med LG 360 Cam og innhold skapt for Google Cardboard.

Selskapet lanserer også nytt Bluetooth headset, LG Tone Platinum, og en liten "robot", LG Rolling Bot. Sistnevnte er en liten ball med innebygd kamera som kan ta opp video og bilder mens den ruller rundt om kring.

Mobilen leveres med en Snapdragon 820 prosessor, 4Gb minne og 32GB lagringsplass.

LG G5 lanseres i Norge i april, og prisen er ikke annonsert.