STOR: Lenovos nye flaggskip, Tab P12 pro, er på hele 12,6 tommer. (Foto: produsenten)
STOR: Lenovos nye flaggskip, Tab P12 pro, er på hele 12,6 tommer. (Foto: produsenten)

Nytt flaggskip fra Lenovo

Test: Tab P12 pro. Lenovos nyeste flaggskip er et monster av en tablet. Men kan den måle seg med toppmodellene fra Apple og Samsung? 

I pakken får du med litt av hvert: Her er blant annet en USB-C til USB-C på 2 meter, en 20W ladeadapter og Lenovos egen Tab Pen Plus.

Skjerm

Her har vi et stort display, på 12,6 tommer. Skjermen er på 2K Ultra HD, med et nydelig AMOLED display. Her får du altså fine og meget skarpe farger på den store skjermen. Alt fra filmer til spill ser veldig bra ut på dette nettbrettet. 

P12 pro har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, som er veldig bra. Med en lysstyrke på 600 nits kan man fint bruke nettbrettet utendørs, uten store problemer. 

Ytelse

Her har vi et kraftig nettbrett med Qualcomm Snapdragon 870 prosessor på 8 GB RAM. Testversjonen har 256 GB lagring, som kan utvides med Micro SSD på opptil 1 terabyte. Dette er bra i forhold til en del andre nettbrett på markedet, som ikke har support for dette. 

Alt fra multitasking, videoredigering og gaming er noe som dette nettbrettet greier uten problemer. På de mer innvikla spillene sliter brettet likevel litt, ellers har jeg ikke opplevd noe problem med ytelsen. 

Sammen med den sterke chipen og det fine displayet er dette en god utfordrer til premium nettbrettene fra både Samsung og Apple. 

Batteri 

Det er her dette nettbrettet virkelig skinner. Ved normal bruk får man rundt 11 timer, noe jeg mener er imponerende, og en god del lenger fremme enn mange andre nettbrett på markedet. Om batteri er viktig for deg, er P12 pro absolutt noe du bør vurdere.  

Brukervennlighet

På softwaresiden er Lenovo P12 pro på høyde med andre nettbrett på markedet.

P12 pro bruker Android 13, som er så å si det ultimate operativsystemet for et nettbrett med Android. Lenovo har også en del applikasjoner som er spesiallaget for akkurat dette nettbrettet, som "Entertainment Space" hvor du får forslag til filmer, serier og spill fra forskjellige strømmetjenester. 

Du kan også benytte Lenovo P12 pro som en laptop om du kobler til tastatur, mus eller skjerm med Lenovos productivity mode. Hvis du gjør dette får du en grei PC-opplevelse, med stor likhet til Samsung dex modus. 

I Lenovo Tab P12 pro får du også fire stereo høyttalere som produserer både høy og god lydkvalitet. 

Precision pen

Med i pakken finner du Lenovos egen digitale pen. Denne er forholdsvis lik Apples Pencil 2, og alt fra notater til tegning fungerer som det skal. 

Kamera

Her har vi to linser foran. Frontkameraoppløsning er på 8 MP, med en ekstra bred bildemodus, og en bakkameraoppløsning på 13 MP. Kameraene gjør en grei jobb på enkle bilder og videoer. Kameraene fungerer helt på høyde med det som er forventet av et nettbrett og har det du trenger for å kunne delta på videomøter, og for å kunne ta enkle og greie bilder.  

Alt i alt 

Her har vi et veldig bra nettbrett, på høyde med toppmodellene fra Samsung og Apple, men med enda bedre batteri. Det er muligens et par ting på software siden som jeg mener at Samsung gjør bedre, som blant annet multitasking, men ellers er det lite å sette fingeren på. Lenovo Tab P12 pro er absolutt et meget godt nettbrett.