FARLIG KOS? To dansker er arrestert for å spre informasjon om Popcorn Time. (Illustrasjon: Wikipedia Commons)

Arrestert for Popcorn Time

To danske menn er arrestert for å dele instruksjoner om hvordan man bruker den populære strømmeteknologien.

Popcorn Time er en applikasjon som lar brukerne strømme og dele filmer via peer-to-peer protokollen Bittorrent. Tjenesten brukes som alternativ til abonnent-baserte tjenester som for eksempel Netflix. Popcorn Time er enkel å bruke, og er ikke begrenset av regioner og lisensiering. 

Men - og i disse dager er dette en stort men - etter som tjenesten er gratis og innholdet hentes og deles fritt via nettsteder som The Pirate Bay har filmindustrien lagt stort press på både myndigheter og teknologiselskaper for å stenge tjenesten. 

Så langt har tjenestetilbydere i Storbritannia fått beskjed om å stenge tjenesten, Israel har blokkert tilgang til det offisielle nettstedet popcorntime.io og tyske brukere fikk tidlig i år krav på 815 Euro. Men ingen er arrestert - før nå.

Arrestert for informasjon

På Fyn i Danmark er to menn arrestert for å ha lagt ut informasjon om hvordan man kan bruke Popcorn Time til å se filmer. Dette ifølge danske TV2. Nettsidene som ble brukt til å formidle informasjonen, popcorntime.dk og popcorn-time.dk, er nå stengt av politiet. Når man retter nettleseren til disse domenene, får man opp en informasjonsside lagt ut av Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet. Det er også lenket til avgjørelsen som ligger bak, datert 30. juni 2015.

Siktelsen er under paragraf 299b, som omhandler brudd på opphavsrett av spesielt grov karakter. 

Mennene, som begge skal være i 30-årene, er siktet for å distribuere informasjon og instruksjoner som lar andre finne "ulovlig innhold" på nett. Begge skal ha erkjent forholdet, skriver Version2.

Popcorn Time er tilgjengelig på Windows, OS X, GNU/Linux og Android. Kildekoden er lisensiert under GPLv3