Har de knekket Tor?

Politirazzia og stenging av over 400 nettsteder reiser spørsmål rundt sikkerheten til Tor-nettverket.

Publisert Sist oppdatert

Politiets tilslag mot over 400 hemmelige servere og de som kjører dem, setter spørsmålstegn ved anonymiteten til The Onion Router (Tor), skriver NetworkWorld .

De nå nedstengte sidene var bare tilgjengelig via Tor-nettverket. Tanken er at Tor skal la den eller de som driver en side skal være anonyme blant annet gjennom å kryptere og la trafikken hoppe mellom ulike servere gjennom nettverket før den når målet.

Myndighetene hevder at flere av nettstedene skal ha gjort en rekke ulovlige aktiviteter, deriblant salg av narkotika, skytevåpen, falske kredittkort og falske penger. Flere av disse nettstedene har nå blitt tatt ned ved å beslaglegge serverne som holder dem.

De beslaglagte serverne og arrestasjonene tyder på at politiet har funnet en måte å spore den fysiske plasseringen av enheter som er koblet til Tor, og også har klart å spore opp menneskene som er ansvarlige for dem.

Dette er to ting som Tor ble utformet for å forebygge.

Politimyndighetene har ikke fortalt hvor de har funnet de fysiske plasseringene av enhetene og deres eiere.

- Dette er noe vi ønsker å holde for oss selv. Måten vi gjør dette, kan vi ikke dele med hele verden, fordi vi ønsker å gjøre det igjen og igjen og igjen, sa Troels Oerting som er leder av European Cybercrime Center, i en pressemelding fra byrået.