MOBILBETALING: Mcash-sjef Øyvind Aass forteller at Sparebank 1 kommer til å lansere mobilbetaling på en rekke butikker i tiden fremover. (Pressefoto)
MOBILBETALING: Mcash-sjef Øyvind Aass forteller at Sparebank 1 kommer til å lansere mobilbetaling på en rekke butikker i tiden fremover. (Pressefoto)

Mcash og Vipps på Verifone

Verifone inngår samarbeid med Sparebank 1 og DNB om mobilbetaling på sine betalingsterminaler.

Verifone produserer og leverer betalingsterminaler og tilhørende programvare og tjenester. Selskapet har omlag 20 millioner installerte over hele verden, 60.000 av dem i Norge.

Nå utvider selskapet tilbudet på sine produkter med støtte for de to konkurrerende mobilbetalingstjenestene Mcash og Vipps fra henholdsvis Sparebank 1 og DNB.

Samarbeidsavtalene gjøre at stadig flere kan utføre småkjøp uten å løfte betalingskort eller knitrende sedler ut av lommeboka. Betaling kan utføres kontaktløst, via Mcash eller Vipps, ved å holde mobiltelefonen over betalingsterminalen.

Mobilbetaling vokser raskt

Mens Mcash allerede er på plass i enkelte butikker, er avtalen med Verifone det første steget fra vennebetaling og ut i butikk for Vipps.

- Det er stor etterspørsel etter å kunne betale med Vipps i butikker, så da er det naturlig for oss å inngå samarbeid med Verifone om dette, sier Vipps-direktør Rune Garborg i en pressemelding.

DNB har også inngått samarbeid med Nets om betaling med Vipps i butikk, og banken melder om at organisasjoner og lag i tillegg til bedrifter også kan ta tjenesten i bruk i mindre utsalgssteder. 

- Lag og foreninger trenger ikke holde styr på kontanter eller leie betalingsterminaler når pengene kan vippses rett inn på en registrert konto, sier Garborg.

Konkurrenten Mcash er på sin side på plass i butikk, og annonserte samarbeid med Gresvig-konsernet om innføring av mobilbetaling i G-Sport og G-Max butikker over hele landet tidligere i år.

Det nye samarbeidet på betalingsterminal med Verifone sikrer Mcash plass som aktør på mobilbetaling ved fysiske lokasjoner. 

- Med løsningen integrert i betalingsterminalene til Verifone er det få steder igjen hvor ikke Mcash kan aksepteres på en enkel måte, sier Øyvind Aass, direktør for mobilbetaling i Sparebank 1.

Aass kan også fortelle at banken er i samtale og samarbeid med andre leverandører av kassesystemer og nettløsninger i Norge.

- Vi kommer til å lansere mobilbetaling på en rekke butikker i tiden fremover, avslutter han.

Ifølge DNB har Vipps rundt 1,5 millioner brukere. Sparebank 1 meldte rundt 250.000 nedlastinger av Mcash ved begynnelsen av mars i år.