POPULÆR S8: Samsung har justert opp salgsforventningen for S8-familien. Foto: Samsung

Millioner for ny Samsung

Fjorårets gigantfiasko skal skrubbes vekk med populær S8, og en Note 8 tar form i kulissene.

Verdens største mobilprodusent varsler om at over én million har forhåndsbestilt den nye toppmodellen Galaxy S8 og S8 Plus i Sør-Korea aleine. Det er 91.200 forhåndsbestillinger per dag siden lansering den 7. april.

Dermed har selskapet grundig slått forhåndsbestillingene til fjorårshåpet Note 7, som hadde 400.000 bestillinger et par uker etter bestilling. Det var da den første tilbaketrekking etter selvantenning fant sted, før modellen ble senket for godt en måned seinere i tidenes dyreste mobilflopp.

Forgjengeren S7 hadde et forhåndssalg på 200.000 enheter i samme periode da den startet salget i fjor.

Samsung har justert opp salgsforventningen for S8-familien med ti millioner enheter, fra 40-45 millioner til 50-55 millioner. De globale forhåndssalgstallene er ikke gjort kjent.

Det er Galaxy S8 Plus med 128 gigabyte internlager som topper bestillingslistene.

S8 bruker ny skjermteknologi, og lover at testingen av batteri og lading har vært ekstensiv. I tillegg har Samsung sine egne varianter av digital assistent, biometri-styring og sikring. De går også Microsoft i næringen med en egen PC-lignende funksjon i mobilen.

Note 8 på vei

De første ryktene for hva høstens premiumlansering av det som antagelig blir kalt Note 8 har også begynt å boble. Blant annet skal Samsung følge lillesøster LG og hovedutfordrer Huawei med introduksjon av dobbel kameraobjektiv/kameraløsning.

Denne løsningen skal gi to reelle brennvidder, men en anstendig vidvinkel og en liten tele.

Note 8 vil også utvide 6-tommers skjermgrensen for en premium-smartmobil, og vil antagelig komme med en 6,4 tommers skjerm. Da den første Note-modellen kom for seks år siden, etablerte den fem-tommer pluss som standard skjermstørrelse for smartmobiler, noe alle andre leverandører har måttet følge før eller siden. I par med S8 Plus og 6,2-tommers skjermen den leveres med har Samsung sagt sitt om hvor premium-smartmobiler går.

Leveringene av S8 i Norge starter i neste uke.