KLAR FRA START: Sannsynligvis vil en Samsung Note 7 lanseres i august og være klar for salg fra start. Dette er Note 5, som aldri kom i salg i Norge. Foto: Samsung
KLAR FRA START: Sannsynligvis vil en Samsung Note 7 lanseres i august og være klar for salg fra start. Dette er Note 5, som aldri kom i salg i Norge. Foto: Samsung

Galaxy Note 7 kommer til Norge?

Note 6 kommer aldri, men storproduksjon av ny Note i forkant av lansering er godt nytt for den som vil ha en Premium-smarttelefon med særpreg.

Publisert Sist oppdatert

Sterke rykter tyder på lansering av en ny pennesmarttelefon fra Samsung i august. Rapporter melder om at produksjonen i forkant skal være så stor at denne smarttelefonen skal være tilgjengelig i alle markeder fra salgsstart.

Sterkt begrenset 5-er

Forrige versjon av pennetelefonen Samsung Galaxy Note ble solgt i begrensete markeder.  Note 5 ble lansert i august i fjor, og ble tungt markedsført i Nord-Amerika, Asia, New Zealand og Australia. Resten av verden ble prioritert ned, noe som ble tolket som interne prioriteringskonflikter hos den koreanske giganten.

I et marked der smarttelefonsalget bremset opp, var strategien med å produsere et bredt utvalg av telefoner og se hvilke som slo an ikke lenger like god. Spesielt siden Samsung ble rammet tungt av utflatingen i smarttelefonsalget som verdens største mobilprodusent.

Nå ser det ut til at strategien er å finne fram de modellene som faktisk skiller seg ut og selge dem.

Store salgsforventninger

I følge koreanske etnews starter Samsung produksjonen av neste Note-modellen i volum i juni. Den kommer til å få modellnummer 7, hvilket bety at Note 6 ikke blir en egen modell. Målet er at smarttelefonen skal være tilgjengelig i butikk fra lanseringstidspunktet.

Etter all sannsynlighet kommer Note 7 i to varianter, en med og en uten buet frontskjerm. Dermed tar den opp designsnittet fra Note Edge som kom med én buet kant samtidig med Note 4 i 2014, og med S6 og S7 Edge-toppmodellene med deres doble buete kanter.

Det er mulig at Note 7 kommer til å få en ny type AMOLED-skjerm basert på fleksible plastforbindelser og ikke glass. Dette kan innebære noen fordeler når det kommer til mostandsdyktighet mot vridning, støt, fukt og støv.

Samsung planlegger visstnok å produsere fem millioner enheter i juli og august av denne smarttelefonen. Målt mot at Note 5 ble produsert i fem millioner eksemplar i første kvartal etter lansering tyder det på høye forventninger til salg av denne modellen.

Følger knallsalg av Galaxy S7

Dette følger de på knallsalget de har hatt av S7-modellene i første halvår i år. Prognosene fra produsentene av telefonene er at 25 millioner S7 og S7 Edge kommer til å bli solgt i denne perioden. Med en særegen toppmodell klar for høsten kan de holde nyhets- og salgstrykket oppe.

Samsung møter konkurranse fra rimeligere og lettere spesifiserte LG Stylus 2.