NEDOVER; Salget av smarttelefoner går ned, men Canalys ser positive tegn til bedrine. (Foto: Canalys)

Samsung passerer Apple igjen på salgstoppen

Selv om salget av smarttelefoner synker for femte kvartal på rad, ser analyseselskapet Canalys tegn til at markedet vil stabilisere seg.

For femte kvartal på rad krympet det globale markedet for smarttelefoner. Salget falt med 12 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor. Det viser nye tall fra analyseselskapet Canalys.

Samsung var den eneste ledende leverandøren som løftet seg fra tidligere kvartaler og er tilbake på førsteplass igjen, med en markedsandel på 22 prosent. Det betyr også å skyve Apple ned til andreplassen. Apples markedsandel var 21 prosent, men Canalys bemerker at det var sterk etterspørsel etter Iphone 14 Pro i løpet av kvartalet.

Kineserne følger på

Xiaomi forblir på tredjeplass med en markedsandel på 11 prosent, etterfulgt av Oppo med 10 prosent, og Vivo med 8 prosent.

Til tross for fortsatt nedgang, mener Canalys at markedet ser ut til å stabilisere seg.

– Vi har sett noen tegn til at den fortsatte nedgangen avtar. Det har vært noen bedringer i etterspørselen etter visse produkter og prisklasser. I tillegg er noen leverandører mer aktive når det gjelder produksjonsplanlegging og bestilling av komponenter, sier Canalys-analytiker Toby Zhu i en kommentar og ser fremover som følger:

– Canalys spår at lagrene i bransjen, uavhengig av kanal eller leverandør, kan nå et relativt sunt nivå i slutten av andre kvartal. Det er fremdeles for tidlig å se utviklingen av den totale etterspørselen.

Men salgsvolumet i det globale smarttelefonmarkedet forventes å bli bedre takket være reduserte varelager i de kommende kvartalene. 5G blir mer populære og sammenleggbare telefoner er de nye drivkreftene.