VEILEDNING: Fire løsninger er godkjent av Nkom for sammenligning av pris på mobilabonnement. Tek.no er en av dem. Skjermdump: Kenneth Christensen

Sjekk prisene på riktig sted

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet oppfordrer folk til å bruke de godkjente prissammenligningstjenestene.

Publisert Sist oppdatert

I et drøyt halvår har det eksistert en godkjenningsordning for sammenligningstjenester av mobilabonnementer. Det er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) som forvalter denne ordningen. Nå har tilsynet hatt en full gjennomgang, og kontrollert hvorvidt informasjonen som fremkommer på tjenestene er oppdatert.

Ifølge en pressemelding fra tilsynet kan vi lese at «tjenestene holder etter Nkoms syn høy kvalitet, både med tanke på hyppig oppdatering og korrekte beregninger». 

Fire aktører

I skrivende stund er det fire aktører som innehar Nkoms godkjenning for prissammenligning av mobiltjenester:

Nkom skriver at tjenestene inneholder et bredt utvalg av forhåndsbetalte og etterbetalte abonnement, og ulike tilleggspakker. Utregningene som gjøres i kalkulatorene er relativt enkle å forstå for brukerne, og dette er ett av kravene Nkom stiller.

Nkom mener således at alle de fire tjenestene gir god veiledning til forbrukere som ønsker å sammenlikne pris for ulike mobilabonnement og mobilt bredbånd, og anbefaler å bruke disse tjenestene.

Flere kriterier

For å få lov til å bruke merkingen til Nkom er det flere krav som skal innfris. De som ønsker å bruke Nkoms godkjentmerking må søke tilsynet om dette, og redegjøre for at nettstedet innfrir Nkoms kriterier. Et utdrag av disse kravene er:

  • Tjenesten skal være gratis.
  • Informasjonen skal være oppdatert, og nyheter skal vises innen to døgn.
  • Rangeringen skal skje etter ordinære priser, ikke kampanjer og tilbud.
  • Resultatet må vise den reelle hastigheten brukeren normalt kan forvente å få.

For å se alle kriteriene Nkom legger til grunn for sin godkjentmerking, sjekk nettsiden til Nkom.