Opera Mobile for Android

Nettleseren kommer i løpet av en måned.

Publisert Sist oppdatert

Opera Software slipper mobilversjonen av sin nettleser for Android-baserte smarttelefoner i løpet av en måneds tid, opplyste det norske selskapet i en blogg på torsdag.

Klyp og zoom

Opera Mobile for Android byr på raskere nettlesing ved å bruke maskinvareakselerasjon, samt en ny klyp-og-zoom funksjon, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Ny Opera lansert

Dagens versjoner av Opera Mobile og Mini-nettleseren har to zoom-nivåer; ett for full sidebredde og ett for å zoome inn på tekst. Den nye funksjonen vil zoome inn på området du ønsker å fokusere på i én flytende bevegelse, opplyser Opera.

Opera Mobile blir tilgjengelig på alle versjoner av Android.

Android-telefoner kan allerede bruke nettleseren Opera Mini, som sender nettrafikk via Operas servere. Der blir innholdet komprimert og så videresendt til telefonen. Resultatet er at mindre datamengder sendes til telefonen, noe som også medfører at nettleseren ikke kan vise streaming video.

Mobile-versjonen virker derimot som en tradisjonell nettleser der all databehandling skjer på selve telefonen, noe som for eksempel resulterer i bedre JavaScript-ytelse, ifølge en talsmann for Opera.

LES OGSÅ:

Slik er nettleseren om fem år

Nettleserkrigen på Android har begynt å tilspisse seg. I forrige uke lanserte Mozilla en betaversjon av Firefox 4 for Android-telefoner, men det er uklart når den ferdige versjonen er klar. Opera Mobile og Firefox konkurrerer også mot andre mobilnettlesere som Skyfire og Dolphin HD.