TYSKLAND: Ifølge administrerende direktør Lei Jun vil Xiaomi starte salget i Tyskland, før det senere i år åpnes via egne butikker og mi.com. (Foto: WikiCommons/ Vernon Chan)

Xiaomi til Europa

Xiaomi har lansert en ny serie lavpristelefoner for det kinesiske hjemmemarkedet. Senere i år åpner de første butikkene i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Kinesiske Xiaomi har lansert et antall nye telefoner, tv-apparater og smartarmbånd. Telefonen Redmi 2A skal selges via operatøren China Mobile for rundt tusenlappen. Det er en imponerende pris med tanke på at telefonen har en hd-skjerm på 4,7 tommer, kamera på åtte megapixel og en firekjernet prosessor.

Ifølge selskapets administrerende direktør Lei Jun, har selskapet store planer om å ekspandere salget.

– Vi er i en posisjon hvor vi kan gå inn i det internasjonale markedet med smarttelefoner og smart-hjem-produkter. I fremtiden vil vi komme til Tyskland, vi vil komme til Europa og andre regioner i verden, fortalte han under årets CeBIT-konferanse.

Xiaomi feirer i neste uke femårsjubileum og lover i den forbindelse å ha salg på flere storselgere. Dette skriver Idg.se. Bedriften har fått mest oppmerksomhet for billige telefoner, men under senere tid har utvalget blitt komplettert med både aktivitetsarmbånd, portable mobilladere, høretelefoner og smarte sko.

Ifølge vår svenske søsteravis lover Xiaomi nå at de senere i år skal innlede det europeiske salget av disse produktene via egne butikker og på e-handelsplassen mi.com.