Setter ned prisene på datatrafikk

Det kan koste over 120 kroner per megabyte med datatrafikk fra utlandet. Nå vil Netcom gjøre prisene mer forutsigbare.

Publisert Sist oppdatert

Netcom og deres eier Teliasonera har satt seg ned sammen med operatører i 28 land, deriblant Danmark, Spania, Storbritannia, Hellas og Frankrike, for å jobbe frem en avtale om mer forutsigbare priser for datatrafikk fra utlandet.

Kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i Netcom sier til Computerworld at de har kommet til enighet. I TeliaSonera-nettene i Norden og Baltikum, vil det nå koste 20 kroner per megabyte, mens det vil koste 30 kroner i de øvrige landene som inngår i samarbeidet.

Før denne avtalen kunne man risikere å betale 126 kroner per megabit om man for eksempel surfet på Vodafones nett i Spania. Prisene fra operatør til operatør og fra land til land varierer imidlertid fortsatt kraftig - for de utenfor samarbeidet.

LES OGSÅ: - Skandaløse ringepriser

- Målet var mer forutsigbarhet, og det har vi nå fått til, sier Vederhus.

- Men det er vel fortsatt viktig å sjekke prisene i området man reiser?

- Ja, helt klart. Vi jobber nå med å oppdatere våre nettsider med en oversikt over de operatørene vi har avtale med - og prisene for disse, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Avtalen gjelder på langt nær alle land eller operatører i Europa. Risikoen for å bli flodd på ferie med mobilsurfing er fortsatt tilstede og Vederhus anbefaler at man er bevisst i forhold til hvilken operatør man velger i utlandet.