ØKT MOBILBRUK: Mange nordmenn har vært på utenlandsferie i år. De fleste dro til Sverige, ifølge Telia. (Foto: Istock)

Vi bruker telefonen enda mer når vi er på ferie

I juli i år brukte norske mobilkunder på ferie i utlandet 20 prosent mer mobildata enn i fjor. Det viser tall fra Telia.

I juli i år brukte norske mobilkunder på ferie i utlandet 20 prosent mer mobildata enn i fjor. Det viser tall fra Telia.

På tross lav kroneverdi var nordmenn på utenlandsferie i juli i år på lik linje med i fjor. Det viser roaming-tall fra Telia. Selskapet skriver i en pressemelding at rundt én million Telia-kunder beveget seg ut av Norge i denne perioden, og de brukte 20 prosent mer mobildata enn i fjor.

– Mobiltelefonen er en helt naturlig og for mange nærmest livsviktig følgesvenn på ferieturen. Telefonbruken tar ikke ferie, og vi bruker mobilen til blant annet å holde styr på flybilletter, hotellbestillinger, sjekke været, holde kontakten med familie og venner på sosiale medier, bruke kartfunksjonene og ta bilder til feriealbumet, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge, i pressemeldingen.

Telias tall viser at Sverige fortsatt er vårt foretrukne ferieland når vi skal ut av Norge. Deretter kommer Danmark, Tyskland, Spania, Polen, Hellas, Italia, Frankrike, Storbritannia og Tyrkia.

Internasjonale gjester

Telias tall viser at antallet internasjonale gjester i Norge i juli økte betraktelig sammenlignet med i fjor. I juli 2022 hadde selskapet 1,16 millioner gjester i mobilnettet, mens det i år var det hele 1,5 millioner.

– Turistene er virkelig tilbake, og mange har nok nytt godt av gode valutakurser på årets Norgesferie, sier Kaalen.

På listen over utenlandske turister på besøk i Norge i juli ligger tyskere helt øverst. Deretter kommer Sverige, Polen, Storbritannia, USA, Nederland, Danmark. Finland, Frankrike og Spania.