ROBOTER: For hver mobil som pantes gjennom mobilpant doneres et beløp på minimum ti kroner til No Isolation, og siden i høst har kunder også kunnet donere hele pantebeløpet. I februar er det samlet inn penger til 5 nye roboter. (Pressefoto: Telia/ No Isolation)

Panter flest 4G-telefoner

7.600 telefoner er blitt pantet som følge av Telias mobilpant-kampanje i februar. De fleste av disse er telefoner med høy "panteverdi".

Publisert Sist oppdatert

I februar har Telia hatt en mobilpant-kampanje, og over 6.500 kunder har pantet over 7.600 telefoner. Det melder Telia i en pressemelding. 

- Det er interessant at listen toppes av to 4G-telefoner, sier Karl Fredrik Lund, leder for Telia Privat.

Han mener det kan bety at brukere av Mobilpant-løsningen også er de mest teknologiinteresserte, og benytter muligheter som åpner seg til å oppgradere telefonen sin ved å pante telefoner som har en høy panteverdi.

Fem roboter

For hver mobil som pantes gjennom Mobilpant doneres et beløp på minimum ti kroner til gründer-bedriften No Isolation, og siden i høst har kunder også kunnet donere hele pantebeløpet.

Det norske selskapet No Isolation lager roboten AV1, som fungerer som en stedfortreder for barn som må være borte fra skolen på grunn av langtidssykdom. Gjennom AV1 og mobilen kan de likevel være med i klasserommet og på leken, hjemmefra. Telia har samarbeidet med No Isolation siden 1. juli, og det har bidratt til finansiering av enda flere roboter.

- I februar har vi utbetalt nesten 3,5 millioner kroner i pant til kunder, og over 88.000 kroner er samlet inn til No Isolation. Det betyr i praksis penger til ytterligere fem roboter som kan deles ut til barn som trenger det, sier Lund i pressemeldingen. 

Pantetoppen februar 2017

 1. Apple Iphone 6
 2. Apple Iphone 5s
 3. Apple Iphone 5
 4. Apple Iphone 4s
 5. Apple Iphone 4
 6. Samsung Galaxy S3
 7. Samsung Galaxy S4
 8. Apple Iphone 6s
 9. Samsung Galaxy S2
 10. Apple Iphone 6 Plus.

De store er fortsatt størst

Telias kommer også med en oversikt over de mest solgte smarttelefonene i februar. Denne viser at de to store fortsatt har et fast grep om det norske markedet.

- De tre øverste plassene holder seg stabile fra sist måned, og de to store innehar de åtte første plassene, sier Lund, i en kommentar til oversikten.

Nykommer

- Ikke overraskende er testvinneren Huawei Honor 8 kommet med på februarlisten. Vi forventer mer av Huawei fremover, og vi gleder oss til å se hvordan de posisjonerer seg. Det er dessuten gledelig at Samsung har sine nye versjoner av A3 og A5 på listen, og at Sonys modell E5 klamrer seg til topp 10.

Topp 10 februar*

 1. Apple Iphone 7 (1)
 2. Apple Iphone 7 Plus (2)
 3. Samsung Galaxy S7 (3)
 4. Samsung Galaxy S7 Edge (5)
 5. Apple Iphone 6s (4)
 6. Apple Iphone SE (6)
 7. Samsung Galaxy A3 2017 (7)
 8. Samsung Galaxy A5 2017 (ny)
 9. Sony Xperia E5 (9)
 10. Huawei Honor 8 (10).

*Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i 63 Telia-butikker, på telia.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger Telia. Tallet i parentes viser forrige måneds plassering.