SOMMERKONTORET

TRIVSEL: Luis og Tania i Nav It foretrekker å sitte på det vanlige kontoret, også på sommeren. (Foto: Nav It)

Sommerstudenter og is og bading

I Nav It er sommerkontoret bemannet av Tania Holst som er utvikler og Luis Lopez som er kontorsjef og data scientist.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

– I sommer skal jeg jobbe med en pilot som skal lanseres rett over sommeren for veiledere i NAV. Her skal de få mer informasjon om hvilke tiltak som kan brukes for å hjelpe folk ut i arbeid, forteller Tania.

I tillegg er det en gjeng studenter som har sommerjobb i Nav, og Tania hjelper dem ved behov. Det gjør også Luis:

– I sommer jobber jeg med sommerstudentene våre og sørger for at de har det fint. I tillegg jobber jeg med å skaffe innsikt i data fra arbeidsplassen.no sine systemer, forteller han.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Siden vi har sommeransatte er det ganske mange folk på kontoret nå i forhold til utenom sommeren siden mange faste ansatte foretrekker hjemmekontor. Det er forfriskende å jobbe med folk som er så nysgjerrige og lærevillige, det gir veldig mye energi til oss som er litt «grodd fast» i rutiner og hverdager, sier Tania.

Det er også veldig hyggelig å spise is på takterrassen når været tillater det.

– Jeg synes det er veldig gøy, spesielt når sommerstudentene er her. Da får jeg både delt min ekspertise, lære nye ting av dem og i tillegg bli kjent med nye mennesker. Sommerstudentene er veldig flinke på å være sosiale, så det er veldig gøy å få lov til å være med på det, mener Luis.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Her er Luis og Tania samstemte: vanlig kontor!

– Det å kunne møte kollegaer, ta en kaffe og bli kjent med nye gir meg mye glede i hverdagen. Selv om det er litt deilig med hjemmekontor en gang i blant, innrømmer Luis.

– Det å kunne snu seg rundt for å avklare noe raskt, istedenfor å måtte sende melding på Slack, vente til vedkommende svarer, ringe, og så avklare er helt klart mer effektivt og gjør arbeidet mitt mye bedre. Jeg liker dog muligheten til å ta hjemmekontor når det passer, men jeg foretrekker å være på kontoret hver dag, sier Tania.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Jeg var nettopp på nybegynnerkurs i Agility med hunden min, og synes egentlig det var utrolig gøy! I tillegg prøver jeg å bade mest mulig, og spise masse is, sier Tania.

– Jeg er veldig glad i å være i aktivitet, så det blir løping, bading, fotball og volleyball på fritiden, forteller Luis.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Luis sier at for fans av Breaking Bad, så vil han anbefale Better Call Saul.

– Jeg ser nok mer serier enn filmer, og ser for øyeblikket Obi-Wan Kenobi og Below Deck. Den siste er en reality-serie om hvordan de jobber på luksus-yachter rundt om i verden, og den er overraskende avhengighetsskapende, sier Tania.