INNOVATØR: Sun-gründer Vinod Khosla mener at halvparten av de gamle it-gigantene kommer til å være borte i framtiden, på grunn av manglende innovasjon.
INNOVATØR: Sun-gründer Vinod Khosla mener at halvparten av de gamle it-gigantene kommer til å være borte i framtiden, på grunn av manglende innovasjon.

Sun-gründer mener Dells EMC-oppkjøp er et «tilbakeslag for innovasjon»

Virksomhetene burde heller se til oppstartsselskapene for nye, innovative løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Selv om han synes at Dells oppkjøp av EMC gir god finansiell mening, har Vinod Khosla, en av de tre opprinnelige grunnleggerne av Sun Microsystems, liten tro på det fusjonerte selskapets evne til innovasjon, melder våre kolleger i Computerworld.com.

- At EMC og Dell slår seg sammen er et godt finansielt trekk av Michael [Dell], men det er et tilbakeslag for innovasjon og en distraksjon fra innovasjon, sa Khosla under et intervju på scenen under Structure-konferansen som går av stabelen i San francisco denne uka.

- Glimrer med sitt fravær

Da han ble spurt om framtidsutsiktene for de gamle storhetene som Cisco, IBM og Dell, var Khosla pessimistisk. Etter hans mening kommer bare halvparten av de gamle teknologigigantene til å finnes i framtiden. I tillegg sa han at innovasjon fra disse selskapene har glimret med sitt fravær.

- De har ikke introdusert én god ide på de siste 30 årene, sa Khosla. – De er alle bra sterke forretninger, men for det meste har de brukt tiden på å konstruere finansene sine, la han til.

Det er blant oppstartsselskapene Khosla mener verden kommer til se mye mer innovasjon, sammenlignet med de gamle storhetene.

- Jeg tror mesteparten av innovasjonen, 80-90 prosent, kommer til å komme fra de nystartete selskapene, sa han. Han gjorde det klart at utsagnet ikke var ment som et angrep mot selskap som Cisco og IBM. De har verdifulle ressurser som sterke merkevarer og langvarige relasjoner med de største kundene.

Roser Microsoft

Derfor mener Khosla at partnerskap mellom gamle giganter og nyoppstartete innovatører er veien å gå. Da vil førstnevnte få tilgang til ny teknologi, mens de små kan utnytte de stores markedsposisjon.

Det overrasker ikke at Khosla mener dette. Etter Sun-tiden har han finansiert flere oppstartsselskap via sitt finansieringsselskap Khosla Ventures, og har navn som Mesosphere og Nutanix på listen over selskap han har vært med på å finansiere.

For gamle storselskap som ønsker å henge med i framtiden, omtalte Khosla Microsoft som «et lyspunkt» blant sine likemenn. Han roste disposisjonene selskapet har gjort, særlig etter at Nadella inntok sjefsstolen i Redmond.