Ny Opera lansert

Operas nettleser versjon 10.6 er klar for nedlasting.

Publisert Sist oppdatert

Den nye versjonen er raskere, har bedre støtte for HTML5, og inkluderer sikkerhetsverktøy fra AVG for bedre beskyttelse mot ondsinnede nettsider.

Opera 10.6 har også det nye WebM-videoformatet innebygget. WebM er et åpent format som viser høykvalitets video i HTML5-baserte nettsider direkte i nettleseren på alle plattformer, uten bruk av innstikksmoduler.

LES OGSÅ:

Slik er nettleseren om fem år

Mye raskere

Opera hevder i en pressemelding at den nye versjonen av nettleseren er mer enn 50 prosent raskere enn forgjengeren, Opera 10.5, som var den raskeste nettleseren i verden. Det betyr at det nå går enda raskere å surfe på JavaScript-tunge sider som Facebook og Gmail.

I Opera 10.6 er det også tilføyd flere søkemotorer som brukeren selv kan velge mellom. Blant annet er Microsofts søkemotor Bing tilføyd, i tillegg til Google som er standard.

LES OGSÅ:

Dette er nytt i Chrome 5

Bedre sikkerhet

Sikkerhetssystemene fra AVG inkluderer beskyttelse mot nettsvindel og phishing, og oppdateres i sanntid slik at nettsider med ondsinnet programvare blir blokkert etter hvert som AVG blir kjent med nye trusler.

I Opera 10.6 kan man også jobbe med nettleserbaserte applikasjoner som tekstbehandlingsprogrammer og regneark selv om man ikke er tilkoblet internett, da de nødvendige filene lagres lokalt på maskinen.

Du kan laste ned Opera 10.6 her.

LES OGSÅ:

Slik surfer du sporløst