SAPs nye avdeling har fått navnet “The Internet of Things (IoT) & Customer Innovation development”.

Ny IoT-avdeling i SAP

Skal blant annet kartlegge lademønstre for elbil.

Publisert Sist oppdatert

SAP oppretter en ny Internet of Things-avdeling som skal utvikle nye løsninger for tingenes internett i tett samarbeid med kunder og partnere i alle bransjer. Blant annet er arbeidet med en løsning som kartlegger lademønstre for elbil allerede godt i gang.

Avdelingen har fått navnet “The Internet of Things (IoT) & Customer Innovation development” og sørger for at SAPs beste ressurser på området jobber i samme avdeling, heter det i en pressemelding fra SAP.

Videreutvikle applikasjoner

– Vi har svært gode forutsetninger for å gå i spissen for nyskapning innen tingenes internett og bli ledende på dette området. Vår brede kundebase, nyskapning sammen med kunder og partnere og bransjekunnskap setter oss i en posisjon hvor vi kan bygge videre på eksisterende ekspertise for å levere verdi til våre kunder, sier Stefano Holguin, nordisk direktør for innovasjon i SAP.

Avdelingen vil ifølge meldingen fokusere på å videreutvikle eksisterende applikasjoner, som SAP Vehicle Insights, Digital Farming, Predictive Maintenance og SAP Connected Logistics. Partnere skal kunne bygge nye applikasjoner med SAP HANA Cloud Platform for IoT og hjelpe kunder å koble sammen enheter, maskiner, kjøretøyer og applikasjoner for å sikre høy utviklingseffektivitet.