LANSERER: Jon von Tetzchner i Vivaldi har all grunn til å feire idag.

Vivaldi 1.0 er lansert

I dag kom Opera-gründer Jon von Tetzchner med sin nye nettleser.

Publisert Sist oppdatert

Jon von Tetzchner forlot Opera Software i 2011, uten noen spesielle planer for framtiden, aller minst å lage en ny nettleser. Et par år senere hadde den tanken modnet en god det, og ideen om å lage en nettleser for tunge, avanserte nettbrukere ble gjort om til et virkelig programmeringsprosjekt.

Nå, et par år og flere millioner nedlastinger senere, ble nettleseren Vivaldi lansert i versjon 1.0.

Faner og bokmerker

De kanskje viktigste funksjonene i Vivaldi, er de som er knyttet til håndteringen av et stort antall nettsider. Bokmerker behandles på mange måter, via et eget bokmerkepanel og en «bokmerkehåndterer», en egen bokmerkelinje i nettleseren og et hurtigvalgspanel («Speed dial»).

For åpne nettsider organiserer Vivaldi faner på flere måter. Fanestablene lar deg ordne et større antall relaterte sider, slik at skjermen med åpne nettsider blir ryddigere. Det er mange måter å veksle mellom faner, i tillegg til at Vivaldi også understøtter store skjermer med høy oppløsning, ved å la deg ha flere åpne faner ved siden av hverandre.

Svært justerbar

En annen viktig hovedfunksjon i Vivaldi, er mulighetene til å tilpasse nettleseren etter eget hode. Å plassere faner, adresselinjer, hurtigtaster og all annen funksjonalitet, slik du selv ønsker det, er viktig.

Hvordan du betjener nettleseren er også justerbart. Både tastatursnarveier og musegester er tilgjengelig for innstilling av brukeren. Det er også et stort antall innebygde hurtigkommandoer tilgjengelig.

 

Du kan laste ned den nye nettleseren på Vivaldis nettsider.