FORBEDRES: Twitter vil gjøre ofre for trakassering bedre i stand til å rapportere og blokkere mobberne. Illustrasjonsfoto: Istock

Twitter tar grep for å stoppe netthets

Tjenesten arbeider for å bli et tryggere sted og strømlinjeformer nå rapportering og blokkering av trakassering.

Twitter er en sanntids nyhetsplattform, et sosialt sted, og et forum for anonym trakassering og mobbing. En av disse tingene skiller seg ut, og derfor tar selskapet nå grep for å ordne prosessen for blokkering og rapportering av mobbere.

De nye verktøyene vil ikke gjøre livet enklere for prominente Twitter-brukere som daglig går gjennom en strøm av trakassering, men de forenkler rapporteringen av mobbende Twitter-innlegg i Twitter-applikasjonen samt organiseringen av blokkeringslister på Twitter-startsiden. Nå kan du raskt klikke deg gjennom en trakasseringsrapport og levere en klage rett fra smarttelefonen. Twitter har dermed kommet langt siden de først la til muligheten for rapporteringen sommeren 2013.

Du kan også se hvem du har blokkert i løpet av årene, men det er det er fremdeles ingen måte å blokkere eller rapportere mobberne i hopetall. Twitter skal også svare på hver enkelt trakasseringsrapport, noe som tidligere har tatt flere dager eller til og med uker. Det er uklart om denne prosessen kommer til å bli fremskyndet.

Flere tiltak på vei

Twitter sa i August at de planlegger å revurdere sin politikk og prosessene tilknyttet trakassering etter at datteren til Robin Williams, Zelda ble angrepet på nettverket i kjølvannet av farens selvmord. Tilfeller av trakassering mot høyprofilerte brukere har bare økt siden dette løftet. De nylige tiltakene er ikke nok til å gjøre Twitter til en helt mobbefri arena, men i blogginnlegget som annonserte endringene indikerte også at det var flere tiltak på vei.

- Vi er ikke i nærheten av å være ferdig med å gjøre endringer på dette området. I de kommende månedene kan du regne med å se flere brukerinnstillinger, ytterligere forbedringer i rapporteringen, samt nye rutiner for håndtering av mobbernes brukerkontoer, sier selskapet.

De nylige endringene implementeres sakte men sikkert, og blir gjeldende for alle brukere i løpet av et par uker.