LITEN: Aksesspunktene er små, og lette å plassere. Foto: Open Mesh
LITEN: Aksesspunktene er små, og lette å plassere. Foto: Open Mesh

Bedre trådløst til bedriften

For små bedrifter eller andre som setter stor krav til wifi, og kanskje spesielt dekningsområde, kan Open Mesh være en god løsning.

Publisert Sist oppdatert

De trådløse nettene utfordres stadig med flere klienter og krav til større rekkevidde. Koblet med bedrifter som er avhengige av stabilt og raskt nett kan dette fort by på problemer. Det er flere ting som er viktige for bedriften, som skiller seg fra hjemmebruk, som blant annet sikkerhet, muligheten til å utvide nettet, enkel men dyp kontroll over nettet og muligheten til enkelt å deploye både oppdateringer og ny hardware.

Open Mesh løser de fleste av disse problemene, ikke minst på grunn av Appen til Cloudtrax, som gir deg en enkel oversikt over nettverket, samt gode muligheter for å administrere dette.

Enkel administrasjon

Open Mesh kommer i flere forskjellige utgaver og konfigurasjoner, som gjør det enkelt å sette sammen de produktene som passer deg best. Vårt nettverk var ble satt opp med et OM5P-AC aksesspunkt, samt en MR1750 Aksesspunkt til takmontering. Begge støtter 802.11ac og bruker dualband. I tillegg hadde vi inne til test en utendørs-boks til en av aksesspunktene, som gjorde det enkelt å montere aksesspunktene akkurat der vi ville. OM5P-AC støtter også POE, som gjør den enda enklere å installere i nettverket.

Installasjonen eller er enkel, og gjøres via Cloudtrax-appen. Her fant vi raskt nettverket vårt, og via den innebygde scanneren var det enkelt å registrere de nødvendige MAC-adressene. Via appen satte vi også opp sikkerhet, aksessnavn og et eget gjeste-nett.

TAKET: Aksesspunktene er også formet for enkel installasjon i tak og lignende.Foto: Open Mesh
TAKET: Aksesspunktene er også formet for enkel installasjon i tak og lignende.Foto: Open Mesh 

Gjennom appen fikk vi også gode verktøy for monitorering av klienter og trafikk. Det er verdt å nevne at hele administrasjons-delen ligger i skyen, og gjør det veldig enkelt å administrere nettverket uansett hvor du er.

Konklusjon

Open Mesh er en meget god og enkel løsning for bedrifter. Til tross for den enkle installeringen er det nok av løsninger også for de som vil bygge ut og administrere et større nettverk. Byggkvaliteten er solid, og bærer preg av at disse kan installeres både inne og ute, samt gjemmes i tak eller egne bokser.

Nettverk er en stadig utfordring, og da er det greit å vita at man ikke trenger å være ekspert for å sette opp et nettverk som tjener bedriften. Prisen blir avhengig av hvilke løsninger man velger, men her er ikke Open Mesh av de dyrere.