HJELP FRA SVERIGE: Jon Christian Hillestad i Telia drar på svenske ressurser for å tilby norske kunder produkter og tjenester innen infrastruktur og sikkerhet. (Foto: Telia)

– Telia blir en helhetlig it-partner for norske bedrifter

Telia Enterprise utvider produkttilbudet til bedriftsmarkedet.

Telia styrker satsingen på sikkerhet, skytjenester og lokale nettverk. Med skreddersøm tilpasset den enkelte kunde skal Telia bli en helhetlig leverandør av digital infrastruktur og sikkerhet for norske bedrifter, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi går fra å være en leverandør av kommunikasjonstjenester til å bli en helhetlig it-partner for norske bedrifter, sier Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge, i pressemeldingen.

Svensk datter

Det er Telias datterselskap Telia Cygate som i hovedsak skal stå for utvidelsen av produkttilbudet. Selskapet har ifølge Telia over 40 års erfaring fra it-sektoren i Sverige og innehar en solid kompetanse innen nettverk og sikkerhet.

– Vi benytter oss av ressurser på tvers av Telia-konsernet og integrerer dem i våre tjenester og løsninger. Dermed kan vi tilby bedriftskundene helhetlige it- og sikkerhetsløsninger for alle deres digitale behov, sier Hillestad.

Tydelig trend

Fredrik Sidmar, administrerende direktør i Telia Cygate, mener det er en tydelig trend i markedet at kundene i større grad etterspør total-løsninger innen nettverk og sikkerhet.

– Våre kunder etterspør i økende grad helhetlige løsninger for sin digitale infrastruktur, der vi kombinerer telekom med it-tjenester. I Sverige gjør vi dette for en rekke kunder i både næringslivet og offentlig sektor. Det er akkurat det vi skal kunne tilby Telias norske bedriftskunder, med unik spisskompetanse på lokale nettverk, sikkerhet og sky, sier Sidmar.