ØKER: I 2018 oppga 32 prosent at de brukte totrinnsbekreftelse som påloggingsmetode. I 2019 var tallet 37 prosent, mens tallet på 53 prosent i år. (Illustrasjon: Pixabay)

Flere nordmenn tar i bruk sikker pålogging på nett

Mer enn halvparten av nordmenn bruker nå totrinnsbekreftelse ved digital pålogging, der det er mulig, viser en fersk rapport.

Publisert Sist oppdatert

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) legger mandag fram årets rapport om sikkerhetskultur i forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned. Rapporten viser at stadig flere nordmenn tar i bruk sikker pålogging på sine digitale kontoer.

I 2018 oppga 32 prosent at de brukte totrinnsbekreftelse som påloggingsmetode. I 2019 var tallet 37 prosent, mens i år ligger tallet på 53 prosent.

Totrinnsbekreftelse innebærer at man i tillegg til et passord, også må oppgi en kode som genereres, ved å eksempelvis bli tilsendt mobilen.

– Totrinnsbekreftelse ved pålogging til alle digitale kontoer, der dette er mulig, er blant de aller enkleste og viktigste sikkerhetstiltak man kan gjøre. Den kraftige økningen i bruken av totrinnsbekreftelse det siste året viser at opplæring og informasjon om digital sikkerhet gjør oss til tryggere digitale brukere, både på jobb og privat, sier seniorrådgiver Eivind Reiner-Holm i en pressemelding.

Rapporten viser samtidig at færre nordmenn, 42 prosent, bruker forskjellige passord for de fleste tjenestene på nett. Tre av ti er også usikre på om de ville greid å skru på totrinnsbekreftelse på egen hånd.

 

(©NTB)caroline.ulvin.johansson@ntb.no