OPPTUR: Halvledergiganten leverte bedre enn forventet, grunnet økt etterspørsel etter produkter som brukes til utvikling av kunstig intelligens. (Foto: Istock)

AI-vinner Nvidia til himmels etter tallslipp

Det amerikanske gjeldstaket tynget Wall Street onsdag, men i etterhandelen stiger børsvinneren Nvidia til ny toppnotering etter en kruttsterk kvartalsrapport.

Publisert

Det skriver Dagens Næringslivs nettavis.

Etter en nedtur på 0,7 prosent for det brede amerikanske aksjemarkedet onsdag, la halvledergiganten Nvidia frem kvartalstall etter børsens stengetid. Selskapet knuste forhåndsestimatene, og presenterte samtidig lovende fremtidsutsikter.

Selskapet fikk en omsetning på 7,2 milliarder dollar, mot ventede 6,5 milliarder dollar

Resultat per aksje endte på 1,09 dollar, mot ventede 92 cent. Dermed var det duket for børsoppgang.

Nvidia-aksjen bykser over 25 prosent i etterhandelen til kurs 383 dollar, som er ny «all-time high». Aksjen har dermed steget rundt 170 prosent i år, hovedsakelig drevet av AI-eufori.

– Ganske vilt

Nvidia viser samtidig til at de venter en omsetning på 11 milliarder dollar for inneværende kvartal. Til sammenligning lå analytikerne inne med et snitt på 7,15 milliarder dollar. Nvidia peker på økt etterspørsel etter produktene som brukes til utvikling av kunstig intelligens (AI).

– Dette er ganske vilt. Selskapet er nå veldig høyt priset, men det hører med til historien at kursen er kommet mye opp uten at estimatene er kommet opp. Aksjen er fortsatt veldig dyr, men så lenge selskapet leverer bedre enn ventet, kan den også få være det, sier Nordeas investeringsdirektør Robert Næss til Dagens Næringsliv.

– Når du skal lære opp disse forskjellige robotene til kunstig intelligens, trenger du veldig kraftige datamaskiner, og da må du rett og slett bruke Nvidias produkter. I 2021 var gaming det viktigste for selskapet, og da falt Nvidia-kursen mye, men så har kunstig intelligens kommet og reversert alt, legger Næss til.