Threads-samtale mellom Alex Healt, the Verge, og Threads- og Instagram-sjef Adam Mosseri.
THREADS: The Verges spør Threads-sjef Adam Mosseri om hvorfor tjenesten ikke tilbyr politikk og harde nyheter. (Skjermdump fra diskusjonen på Threads).

– Nyheter og politikk ikke verdt det

Det sier Metas Adam Mosseri, som er toppsjef for Instagram og den nye tjenesten Threads.

Han sier det allerede er nok lokalsamfunn (communities) til å skape en levende plattform. Videre skriver han at Threads ikke trenger det «negative» som nyheter og politikk bringer.

Som svar på et spørsmål fra The Verges Alex Heath, skriver Adam Mosseri fra Threads:

– Politikk og harde nyheter vil selvfølgelig dukke opp på tråder - til en viss grad har de også på Instagram, men vi kommer ikke til å gjøre noe for å oppmuntre disse vertikalene.

I et lengre innlegg utdyper Mosseri sitt svar.

– Politikk og harde nyheter er viktig, jeg vil ikke antyde noe annet. Men min tolkning, fra et plattformperspektiv, er at engasjementet eller inntektene de kan drive ikke er verdt brummingen, negativiteten (for å si det rett ut) og personvernrisikoen som følger med dem.

– Det er mer enn nok gode samfunn - sport, musikk, mote, skjønnhet, underholdning og så videre, for å skape en levende plattform uten behov for politikk eller harde nyheter.

Meta har historisk fått mye kritikk for hvordan plattformene deres håndterte nyheter. Selskapet forfølger for tiden flere saker mot myndigheter i flere land som ønsker at selskapet skal betale nyhetsutgivere for innhold som vises på Metas plattformer og som angivelig fører til betydelige annonseinntekter for selskapet.