TALL: Konsernsjef Sigve Brekke la tirsdag frem tallene for 4. kvartal. Telenor måtte tåle lavere driftsinntekter i fjerde kvartal i fjor, men leverte likevel solide resultater sammenlignet med 2019. (Foto: Arne Joramo/ Telecom Revy)

Telenor varsler delsalg i Vimpelcom

Legger ut et offentlig tilbud for å selge en fjerdedel av sine 580 millioner aksjer i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Telenor-sjef Sigve Brekke  har tidligere flagget at de vil selge seg helt ut av Vimpelcom. De vil vi et offentlig tilbud selge en fjerdedel av sine 580 millioner aksjer i selskapet.

Delsalget de nå går ut med, kan tyde på at det har vært vanskelig å finne en stor kjøper av hele posten selv om Telenor har vært i samtaler med mulige kjøpere. Prisen på aksjene som nå skal selges, er ennå ikke fastsatt.

Sluttkurs på Vimpelcom-aksjen i USA før helgen var 3,90 dollar. Det tilsvarer drøyt 32,20 kroner per aksje. Dette indikerer en markedsverdi på over 4,5 milliarder norske kroner for posten som nå legges ut for salg.

Telenor har siden slutten av 1990-tallet vært aksjonær i mobilselskapet Vimpelcom. Eierskapet har vært preget av konflikter med den andre storeieren, den russiske oligarken Mikhail Fridmans investeringsselskap som i dag heter Letter­one.

Korrupsjonsanklagene har ytterligere forvansket salgsprosessen.