SMART: Bjarte Kvarme i Orange Business anbefaler å bruke yr.no til å planlegge arbeidsuken, slik at man kan nyte sommerdagene på best mulig måte. (Foto: privat)
SMART: Bjarte Kvarme i Orange Business anbefaler å bruke yr.no til å planlegge arbeidsuken, slik at man kan nyte sommerdagene på best mulig måte. (Foto: privat)

Skal snekre utekjøkken og solsenger

SOMMERKONTORET: Bjart Kvarme i Orange Business har store planer for sommeren. Han må bare sjekke værmeldingen først. De fineste dagene skal nytes ute. 

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Jeg jobber i Orange Business (tidligere Basefarm), der leder jeg Digital Services-delen av selskapet i Norden. Basefarm ble en del av Orange Business i 2018. Siden oppkjøpet har veksten innen offentlige og private skytjenester skutt fart, spesielt i de nordiske landene. Vi ser at samarbeidet vårt med hyperscalere har gitt oss en svært god vekst der, men erfarer nå at flere går for en hybrid tilnærming der deler av lasten kjøres i våre mer lokale alternativer. Geopolitiske bekymringer etter krigen i Ukraina ser ut til å a akselerere dette. Vår Sovereign Cloud plattform passer godt for de som trenger denne typen lokal løsning. Slike løsninger sikrer at data blir driftet, lagret og behandlet i Norge og de som jobber med den er underlagt Norges lover.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Som en leverandør av kritiske 24x7 driftstjenester har vi alltid mange folk på jobb klare for å bistå kunder som måtte trenge det. Dette gjøre at jeg heldigvis ikke er alene når jeg kommer på kontoret i sommer. Vi flyttet til nye kontorer i Økern Portal rett før jul, og her er det muligheter for å nytte lunsjen sammen med gode kolleger på en fantastisk takterrasse med utsikt utover store deler av Oslo.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Selv om vi har muligheten for å jobbe mye remote, foretrekker jeg som regel å jobbe fra kontoret. Når det er sagt så benytter jeg nok muligheten til å jobbe fra hytta noe mer hyppig nå i sommer enn jeg gjør resten av året.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

Vi har litt for mye hage og plen som trenger pleie, og det krever ganske mye tid. I tillegg har jeg oppdaget at jeg liker å bygge ting, så jeg har planer om å snekre et utekjøkken og lage noen solsenger. Så er det bare å håpe at være tillater oss å bruke de.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

 Vi bor i Norge med de fordelene og ulempene det måtte ha. En av ulempene er at vi ikke har spesielt forutsigbart vær, så om jeg skal anbefale noe så må det være å bruke yr.no til å planlegge arbeidsuken slik at du kan nyte de sommerdagene vi får.