(Foto: Istock)

Gjennomsnittlig løsepengekrav nærmer seg en million dollar

Løsepengeutbetalingene som følge av ransomware øker. I snitt utbetales det nå 925.162 dollar, ifølge Palo Alto Networks forskningsavdeling Unit 42.

Denne summen tilsvarer en økning på hele 71 prosent sammenlignet med fjoråret, skriver Palo Alto i en pressemelding. Dette er før tilleggskostnader som nedetid, tap av omdømme, gjenoppretting og eventuelle andre skader.

Unit 42 mener tallene er oppsiktsvekkende. I 2020 lå snittet på 300.000 dollar, mens det i 2016 var på 500 dollar eller mindre.

Unit 42 opplyser videre at det på det mørke nettet i snitt legges ut informasjon om syv nye ofre daglig. Metoden kalles «double extortion», og er en teknikk der ofrene ydmykes i tillegg til å miste tilgangen til filer i form av kritisk forretningsinformasjon. Ofrene identifiseres og utdrag av sensitive data deles som dokumentasjon. Frekvensen av «double extortion» er et nytt offer hver tredje til fjerde time.

Årets gjennomsnittlige vekst i utbetalinger presses opp av to angrep med utbetalinger på flere millioner dollar. En til en voksende kriminell gruppe med navnet Quantum Locker og en til gruppen LockBit 2.0.

"Det er dessverre ingen grunn til å tro at denne type angrep der det kreves flere millioner dollar vil stoppe opp", skriver Palo Alto Networks i pressemeldingen.