GLEDER SEG: Vegard Waldal ser framover mot Lofoten og fjelltopper, med ny teknologi i ryggsekken. (Foto: Digital Impuls)

Digital Impuls blir Nidaros data

SOMMERPRAT: Vegard Waldal overlater faktureringen til de ansatte og drar til Lofoten med drone i ryggsekken.

Publisert Sist oppdatert

Vegard Waldal, som utfordrer retailkjedene i Trondheim, kaller nå butikken sin Nidaros Data i stedet for Digital Impuls Trondheim.

– Vi samarbeider fortsatt med Digital Impuls i Oslo, men navnebyttet var nødvendig for å komme ut av ERP-systemet vi delte med dem, og som var en bremsekloss for oss, sier han.

 – Hva har opptatt deg mest den siste tiden før sommeren?

– For oss er det en spesiell situasjon. Vi har gått over til et nytt økonomisystem, og nå er vi opptatt av å få rutiner på plass så alle vet hva de skal gjøre når jeg og min høyre hånd skal på ferie. Det er vi som står for all fakturering, og det ville være trist om kundene ikke ble fakturert i sommer. Det ville bety lite penger innpå kontoen.

– Nå har vi full kontroll, og det ser bra ut nå. Overgang fra en web og ett økonomisystem til ny web og et nytt økosystem er en tøff sak, men det gikk veldig bra. Det innebærer et helt nytt tankesett for oss, og det er motiverende å kunne sitte selv med full kontroll i systemet.

– Hva gjør du i sommerferien?

– I sommerferien skal vi på familietur til Lofoten, der vi skal bo 10 dager. Vi har leid hus og skal se røttene til både min mormor som er fra Lofoten, og min farmor som kom fra en øy utenfor Bodø. Vi skal gå fjellturer og bade på en sandstrand. Rett og slett kose oss.

– Hva setter du i gang med når du er tilbake fra ferie?

– Når jeg kommer tilbake skal vi gå i gang med skolestart og diverse eventer mot studenter. Det blir så mange at du kunne skrive tre sider om dem. Vi skal også drive videre med bedriftssatsingen vår, for den er vellykket.

Hva er sommerens favorittdings eller favoritteknologi?

– Jeg har to favorittdingser vi skal ha med oss. Den enkleste er en oppladbar 4G-ruter som kan brukes både i bilen og hytta. Nummer to er den nyeste Mavic-dronen. Lofoten er fantastisk. Hva er da bedre enn å ha med liten drone som får plass i ryggsekk? Vi skal gå til fjelltopper, der jeg kan sende den avgårde og få fantastiske oversiktsbilder. Jeg gleder meg