Bill Gates krever sterkere personvern

Forbrukerne må få mer kontroll over hvordan opplysninger blir brukt, mener Gates.

Publisert Sist oppdatert

Microsofts styreleder Bill Gates ber Kongressen vedta en utvidet personvernlov i år. Han vil at forbrukerne skal få langt større kontroll over hvordan personlig informasjon blir brukt, skriver IDGs nyhetsbyrå.

Appellen kom under en gallamiddag onsdag kveld holdt av interessegruppen Center for Democracy and Technology's (CDT).

- En ny lov bør sikre forbrukerne kontroll over sine personlige data, gi fullt innsyn i hva dataene brukes til og sikre at brukerne blir varslet når personlige data blir kompromittert, sa Gates.

Gates mener at det er fullt mulig, om enn vanskelig, for USA å sikre likevekt mellom hensynet til personvern og å beskytte mot terrorister og kriminelle.

- Men dette er langt vanskeligere enn mange tror, sa Gates.

Redd for å bremse

Gates mente også at enkelte personvernbestemmelser kan skape mer bry enn reell beskyttelse. En lov som skal sikre pasientinformasjon har for eksempel ført med seg et unødvendig brysomt skjemavelde, hevdet Gates.

LES OGSÅ: Du er ikke anonym på nettforum

En representant for Demokratene, senator Patrick Leahy, framholdt under middagen onsdag at ny teknologi i seg selv er en utfordring for personvernet. Han vil også ha en ny lov, men vil være varsom med å stikke kjepper i hjulene for teklnologiutviklingen.

- Jeg vil ikke bremse teknologien, men jeg vil ha klare grenser for hva myndighetene kan finne ut om meg uten at jeg blir informert om det, sa han.