TREKKER SPILL: Cyperpunk 2077 er omtalt som ett av de dyreste spillene som noen gang er blitt utviklet, og har blitt utsatt flere ganger. Nå er spillet her, men etter flere klager på feil og helsefarer, så trekker Sony nå Cyberpunk 2077 fra sin digitale butikk. (Foto: Nikita Kostrykin/ Unsplash)

Sony trekker Cyberpunk 2077 fra Playstation Store

Tilbyr pengene tilbake til kunder som har kjøpt spillet.

Publisert Sist oppdatert

Spillet er omtalt som ett av de dyreste som noen gang er blitt utviklet, og ble lansert 10. desember etter å ha blitt utsatt flere ganger. Cyberpunk 2077 er blitt omtalt i flere år før det kom, og flere satte det på listen over årets spill allerede før utgivelsesdatoen.

Etter at det ble sluppet har imidlertid en rekke spillere klaget på feil i spillet og problemer med å spille det. Enkelte brukere har også meldt om helsefarer, etter at spillet har utløst epileptiske anfall.

Feilene er så omfattende at Sony nå trekker spillet helt fra sin digitale butikk for Playstation-systemet på ubestemt tid, og tilbyr kundene pengene tilbake.

Hollywood-stjerne på laget

Utvikleren, polske CD Projekt RED, har gått ut med en offentlig beklagelse, og lovet å fikse feilene i løpet av januar og februar.

– Vi jobber med en mer permanent løsning som håndterer helserisikoen så fort som mulig, varsler utvikleren.

Til tross for problemene, har spillet fått en score på 87 av 100 på Metacritic , basert på 69 anmeldelser. Brukeranmeldelsene gir et gjennomsnitt på 7 av 10.

Hollywood-stjernen Keanu Reeves spiller en viktig rolle i spillet, og har lånt både stemmen og utseendet sitt til karakteren.

Taper enorme summer

Spillutvikleren har tapt flere milliarder dollar siden spillet ble lansert, viser aksjekursen.

Sonys avgjørelse tas imot med sjokk i spillmiljøet, som i lang tid har ventet i spenning på spillet.

– Cyberpunk 2077 var ventet å selge 30 millioner pluss før det ble lansert. Det kunne ha blitt utsatt enda ett år og lett solgt så mye. Jeg tror aldri vi har sett noe lignende som dette. Dette er en plattform som fjerner spillet, skriver spillanalytiker Daniel Ahmad på Twitter.

(©NTB)