Slett SMS-en med luretilbud, sier Monica Iren Fasting, Nordisk PR- og kommunikasjonssjef i Power.

Advarer mot ny SMS-svindel

Svindelmelding med lokketilbud florerer. Slett SMS-en og ikke oppgi betalingsinformasjon, oppfordrer elektronikkjeden Power.

Har du mottatt en melding med tilbud på iPhone 13? Da gjør du lurt i å slette den. De siste dagene har POWER mottatt en jevn strøm av kunder som ønsker seg billig iPhone. Senderen av meldingen utgir seg for å være Power, og frister med et tilbud på iPhone 13 til 3.500 kroner.

Slik kan SMS-en se ut. Foto: Power

- Dette er klassisk SMS-svindel der avsender utgir seg for å være kjente norske forhandlere og lurer privatpersoner for pengesummer, forklarer Monica Iren Fasting, Nordisk PR- og kommunikasjonssjef i Power.

Hun forteller at SMS-en inneholder et lagertømmingstilbud med en lenke der man blir bedt om betalingsinformasjon.

- Dessverre har vi også hørt om kunder som har tapt store pengesummer på dette, og derfor vil vi nå be kundene våre om å ikke trykke på disse lenkene, og aller helst slette SMS-en.

Vær kritisk til avsender

Fasting forteller at Power-merkevaren er blitt misbrukt i slik svindel tidligere, og at de derfor informerer kundene om hva man bør være ekstra obs på i Facebook-konkurranser, eposter og på SMS på sine nettsider.

- SMS-svindel er dessverre noe vi har opplevd før, og det er like fortvilende for kundene våre som for oss. Et godt råd er å sjekke lenkene nøye og være kritisk. Hvis de ser suspekte ut, språket er dårlig og tilbudet er for godt til å være sant, så er det som regel det - selv om vi er kjent for å lave priser. Og er du i tvil, så ta kontakt med vår kundeservice eller en av våre butikker for å sjekke om tilbudet er reelt, oppfordrer hun.