PROSJEKTLEDER: Therese Bermann Fischer i Skatteetaten jobber for at levedyktige virksomheter skal leve lenger. (Foto: Privat)
PROSJEKTLEDER: Therese Bermann Fischer i Skatteetaten jobber for at levedyktige virksomheter skal leve lenger. (Foto: Privat)

Sommerkontoret: Bruker sommeren til å rydde opp

Therese Bermann Fischer i Skatteetaten bruker sommerens pusterom til å "rydde opp" etter vårens travle innsats, i tillegg til å forberede høstens aktiviteter.

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Jeg jobber som Prosjektleder i Skatteetaten, hvor mitt hovedfokus er på å utvikle digitale tjenester på tvers av offentlig sektor. Dette slik at tjenestene blir enklere for alle våre brukere, både for våre ansatte, våre innbyggere og næringslivet. Akkurat nå er jeg prosjektleder i et prosjekt hvor Skatteetaten og Brønnøysundregistrene sammen forenkler løsningene overfor de små næringsdrivende, slik at det skal bli enklere både å starte opp en virksomhet og å drive den. Målet er at levedyktige virksomheter skal leve lenger.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

 Når det er litt stillere på jobb i sommerferien benytter jeg anledningen til å "rydde opp" etter vårens travle innsats og forbereder meg på høstens aktiviteter og oppgaver i prosjektet. Med litt lavere aktivitet på jobben, som ellers er preget av fulle dager med møter og frister, er det godt å få tenkt litt lange tanker og å få lagt opp strategien for å nå høstens mange mål og leveranser.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

I sommer når det er få mennesker på kontoret, jobber jeg mest hjemmefra, det gir en meg en økt fleksibilitet gjennom sommeren. Jeg skal til utlandet i ferien og tar da ikke med meg pc-en, det er deilig når man kan koble helt ut i ferien.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

 På fritiden i jobbsommeren er jeg sammen med familie og venner. Vi er alle glade i å dra ut med båten og bade, i tillegg til å gå turer i omegn, som i Østmarka, rundt Brønnøya og langs Kyststien fra Nebba brygge til Svartskog kolonial.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Når det er sommer vil jeg være ute så mye som mulig. I tillegg til sol og bading på alle de kjempefine badestedene som Oslo har fått de senere årene, anbefaler å dra på de mange flotte kunstutstillingene som er i og i nærheten av Oslo, som Ekebergparken, Roseslottet, Kistefos museum, Blaafarveværket, Galleri F15 og Soli Brug.